Gamen met de Wii-spelconsole is niet alleen goed om couch potatoes uit hun zetel te krijgen of luie kinderen toch aan het 'sporten' te krijgen; nu zou de Nintendo Wii zelfs de prestaties van chirurgen in de operatiekamer bevorderen.

Dat blijkt althans uit een Amerikaans wetenschappelijk onderzoek, dat het magazine New Scienticst publiceert. Al maken de onderzoekers meteen de kanttekening dat dit niet voor alle games geldt. Wat zwaaien met de draadloze controller om een virtueel tennisracket te laten bewegen, zal echt niet veel uithalen, stellen de onderzoekers. Wat wél een positieve invloed heeft, zijn precisiegames zoals Marble Mania waarbij je met erg subtiele hand- en polsbewegingen tewerk moet gaan.

Een aantal chirurgen in opleiding speelden drie uur lang op de Wii, waarna ze tijdens een virtuele operatie preciezer presteerden. Uit het onderzoek komt naar voor dat gamende chirurgen hun instrumenten veel nauwkeuriger hanteren. Overigens hebben de onderzoekers nu wel geld geroken: ze zijn van plan om een chirurgisch trainingsprogramma voor de Nintendo Wii te ontwikkelen. Niet als game trouwens, maar als echte training voor chirurgen in de derde wereld.

Gamen met de Wii-spelconsole is niet alleen goed om couch potatoes uit hun zetel te krijgen of luie kinderen toch aan het 'sporten' te krijgen; nu zou de Nintendo Wii zelfs de prestaties van chirurgen in de operatiekamer bevorderen. Dat blijkt althans uit een Amerikaans wetenschappelijk onderzoek, dat het magazine New Scienticst publiceert. Al maken de onderzoekers meteen de kanttekening dat dit niet voor alle games geldt. Wat zwaaien met de draadloze controller om een virtueel tennisracket te laten bewegen, zal echt niet veel uithalen, stellen de onderzoekers. Wat wél een positieve invloed heeft, zijn precisiegames zoals Marble Mania waarbij je met erg subtiele hand- en polsbewegingen tewerk moet gaan. Een aantal chirurgen in opleiding speelden drie uur lang op de Wii, waarna ze tijdens een virtuele operatie preciezer presteerden. Uit het onderzoek komt naar voor dat gamende chirurgen hun instrumenten veel nauwkeuriger hanteren. Overigens hebben de onderzoekers nu wel geld geroken: ze zijn van plan om een chirurgisch trainingsprogramma voor de Nintendo Wii te ontwikkelen. Niet als game trouwens, maar als echte training voor chirurgen in de derde wereld.