Na de overname van Anheuser-Bush zou het wel eens kunnen dat biergigant Inbev zijn it-strategie wijzigt. Anheuser-Bush heeft immers een sterke inhouse it-afdeling, terwijl Inbev al zijn it-noden uitbesteed heeft aan IBM.

"Het is mogelijk dat we onze strategie herbekijken", vertelde Inbev-directeur Leandro Balbinot, verantwoordelijk voor Global IBS Technology Operations tijdens het Data News-Beltug seminarie over 'ict-integratie na fusies en overnames'

"Het outsourcen van de it-afdeling hielp ons bij verdere overnames", aldus Balbinot. "De migratie van ict is complex, erg duur en neemt heel wat tijd in beslag. Als de integratie niet op de juiste manier gebeurt, zijn er soms heel wat minder synergieën dan verwacht." Nu de 'Budweiser'-overname rond is (Inbev betaalde 52 miljard dollar) en de multinational voortaan als Anheuser-Bush Inbev door het leven gaat, wordt het uitkijken naar de nieuwe it-strategie. IBM levert alle it-diensten. BT Global Services staat als toeleverancier in voor de netwerkinfrastructuur. Het outsourcen van de it-afdeling leidde destijds tot heel wat gemor en vakbondsacties op de hoofdzetel in Leuven.

Na de overname van Anheuser-Bush zou het wel eens kunnen dat biergigant Inbev zijn it-strategie wijzigt. Anheuser-Bush heeft immers een sterke inhouse it-afdeling, terwijl Inbev al zijn it-noden uitbesteed heeft aan IBM. "Het is mogelijk dat we onze strategie herbekijken", vertelde Inbev-directeur Leandro Balbinot, verantwoordelijk voor Global IBS Technology Operations tijdens het Data News-Beltug seminarie over 'ict-integratie na fusies en overnames' "Het outsourcen van de it-afdeling hielp ons bij verdere overnames", aldus Balbinot. "De migratie van ict is complex, erg duur en neemt heel wat tijd in beslag. Als de integratie niet op de juiste manier gebeurt, zijn er soms heel wat minder synergieën dan verwacht." Nu de 'Budweiser'-overname rond is (Inbev betaalde 52 miljard dollar) en de multinational voortaan als Anheuser-Bush Inbev door het leven gaat, wordt het uitkijken naar de nieuwe it-strategie. IBM levert alle it-diensten. BT Global Services staat als toeleverancier in voor de netwerkinfrastructuur. Het outsourcen van de it-afdeling leidde destijds tot heel wat gemor en vakbondsacties op de hoofdzetel in Leuven.