Aanhangers van de klokkenluiderssite Wikileaks hebben de website en persoonlijke kredietkaartinformatie aangevallen van Sarah Palin, zo heeft de runningmate van de in 2008

verslagen Republikeinse presidentskandidaat John McCain aan het ABC News laten weten.

Palin heeft eerder stichter Julian Assange van Wikileaks aangevallen na het onthullen van documenten omtrent de oorlog in Afghanistan en hem een "anti-Amerikaanse agent met bloed aan de handen" genoemd.

"Dit is wat er gebeurt als je het Eerste Amendement (van de Amerikaanse grondwet dat vrijheid van meningsuiting garandeert, nvdr) gebruikt en je je uitspreekt tegen deze zieke, on-Amerikaanse pogingen tot spionage", aldus Palin in een e-mail aan ABC over de cyberaanval op haar.

De aanval is bevestigd door Sean-Paul Carroll, specialist in informaticabeveiliging bij Panda Security. Hij voegt eraan toe dat ook de site van de onafhankelijke senator en vroegere Democratische kandidaat-vicepresident Joe Lieberman is gehackt. Die had Amerikaanse bedrijven opgeroepen Wikileaks niet meer technisch te ondersteunen.

Bron: Belga

Aanhangers van de klokkenluiderssite Wikileaks hebben de website en persoonlijke kredietkaartinformatie aangevallen van Sarah Palin, zo heeft de runningmate van de in 2008 verslagen Republikeinse presidentskandidaat John McCain aan het ABC News laten weten. Palin heeft eerder stichter Julian Assange van Wikileaks aangevallen na het onthullen van documenten omtrent de oorlog in Afghanistan en hem een "anti-Amerikaanse agent met bloed aan de handen" genoemd. "Dit is wat er gebeurt als je het Eerste Amendement (van de Amerikaanse grondwet dat vrijheid van meningsuiting garandeert, nvdr) gebruikt en je je uitspreekt tegen deze zieke, on-Amerikaanse pogingen tot spionage", aldus Palin in een e-mail aan ABC over de cyberaanval op haar. De aanval is bevestigd door Sean-Paul Carroll, specialist in informaticabeveiliging bij Panda Security. Hij voegt eraan toe dat ook de site van de onafhankelijke senator en vroegere Democratische kandidaat-vicepresident Joe Lieberman is gehackt. Die had Amerikaanse bedrijven opgeroepen Wikileaks niet meer technisch te ondersteunen. Bron: Belga