Enkele uren vooraleer president Barack Obama in Philadelphia het woord nam op de Democratische Conventie twitterde Wikileaks links naar 29 geluidsopnames.

Op één ervan die een minuut duurt is te horen hoe een aanhangster van Hillary Clinton haar gal spuwt over haar ex-opponent Bernie Sanders en oproept "niet te plooien" voor de senator die zij "geen Democraat" noemde.

De timing van het lek lijkt te zijn berekend om de partij en Clinton schade toe te brengen, niettegenstaande de opnames geen spetterende revelaties bevatten.

Enkele dagen geleden publiceerde Wikileaks ook al 20.000 interne e-mails van hoge partijfunctionarissen die erop zouden moeten wijzen dat het partij-establishment tijdens de voorverkiezingen de kaart-Clinton leek te trekken.

(Belga/WK)

Enkele uren vooraleer president Barack Obama in Philadelphia het woord nam op de Democratische Conventie twitterde Wikileaks links naar 29 geluidsopnames. Op één ervan die een minuut duurt is te horen hoe een aanhangster van Hillary Clinton haar gal spuwt over haar ex-opponent Bernie Sanders en oproept "niet te plooien" voor de senator die zij "geen Democraat" noemde. De timing van het lek lijkt te zijn berekend om de partij en Clinton schade toe te brengen, niettegenstaande de opnames geen spetterende revelaties bevatten. Enkele dagen geleden publiceerde Wikileaks ook al 20.000 interne e-mails van hoge partijfunctionarissen die erop zouden moeten wijzen dat het partij-establishment tijdens de voorverkiezingen de kaart-Clinton leek te trekken. (Belga/WK)