De website besloot de e-mails naar eigen zeggen vroegtijdig te publiceren vanwege de 'zuiveringen' van de Turkse regering die volgden op de verijdelde coup. Degene die de mails aanleverde zou geen banden hebben met de ,,elementen achter de staatsgreep of een rivaliserende politieke partij of staat''.

Wikileaks verklaarde in de aanloop naar de publicatie herhaaldelijk het doelwit te zijn geweest van cyberaanvallen. Het is nog onduidelijk wie daar achter zit. De klokkenluiderssite zei eerder dat de timing van de aanvallen deed vermoeden dat bondgenoten van de Turkse regering verantwoordelijk waren. (ANP)

De website besloot de e-mails naar eigen zeggen vroegtijdig te publiceren vanwege de 'zuiveringen' van de Turkse regering die volgden op de verijdelde coup. Degene die de mails aanleverde zou geen banden hebben met de ,,elementen achter de staatsgreep of een rivaliserende politieke partij of staat''.Wikileaks verklaarde in de aanloop naar de publicatie herhaaldelijk het doelwit te zijn geweest van cyberaanvallen. Het is nog onduidelijk wie daar achter zit. De klokkenluiderssite zei eerder dat de timing van de aanvallen deed vermoeden dat bondgenoten van de Turkse regering verantwoordelijk waren. (ANP)