Het Amerikaanse securitybedrijf Barracuda Networks krijgt met William 'BJ' Jenkins een ex-EMC'er aan het hoofd.

William Jenkins is een EMC-veteraan. Hij startte in 1998 bij de opslaggigant waar hij verschillende managementfuncties bekleedde alvorens president te worden van de BRS-divisie (Backup Recovery Systems). Die afdeling ontstond uit de integratie van Data Domain in EMC. Jenkins was bij EMC voordien ook senior vicepresident Global Marketing, vicepresident Telecom, Media and Entertainment and Outsourcing Sales, vicepresident Global Field Marketing en directeur Operations Global Channels.

Jenkins neemt de ceo- en voorzittersstoel in van Dean Drako, die het bedrijf in juli verliet. Drako blijft wel lid van de raad van bestuur. Hij richtte Barracuda Networks 9 jaar geleden op, samen met marketingbaas Michael Perone en cto Zach Levow. Het niet-beursgenoteerde bedrijf groeide sterk in de kmo-markt, maar voelt momenteel sterk de concurrentie van bedrijven als Palo Alto Networks en Fortinet. Vermoedelijk is een volgende stap voor het bedrijf een beursgang, al kon het bedrijf vorige maand nog een investering van 130 miljoen dollar aankondigen door Francisco Partners en Sequoia Capital.

In België wordt Barracuda verdeeld door Kappa Data en BlackIP.

Het Amerikaanse securitybedrijf Barracuda Networks krijgt met William 'BJ' Jenkins een ex-EMC'er aan het hoofd. William Jenkins is een EMC-veteraan. Hij startte in 1998 bij de opslaggigant waar hij verschillende managementfuncties bekleedde alvorens president te worden van de BRS-divisie (Backup Recovery Systems). Die afdeling ontstond uit de integratie van Data Domain in EMC. Jenkins was bij EMC voordien ook senior vicepresident Global Marketing, vicepresident Telecom, Media and Entertainment and Outsourcing Sales, vicepresident Global Field Marketing en directeur Operations Global Channels. Jenkins neemt de ceo- en voorzittersstoel in van Dean Drako, die het bedrijf in juli verliet. Drako blijft wel lid van de raad van bestuur. Hij richtte Barracuda Networks 9 jaar geleden op, samen met marketingbaas Michael Perone en cto Zach Levow. Het niet-beursgenoteerde bedrijf groeide sterk in de kmo-markt, maar voelt momenteel sterk de concurrentie van bedrijven als Palo Alto Networks en Fortinet. Vermoedelijk is een volgende stap voor het bedrijf een beursgang, al kon het bedrijf vorige maand nog een investering van 130 miljoen dollar aankondigen door Francisco Partners en Sequoia Capital. In België wordt Barracuda verdeeld door Kappa Data en BlackIP.