Coekaerts begon in 1995 bij Oracle Belgium als helpdeskmedewerker maar werkte zich de afgelopen twintig jaar op tot de hoogste regionen van het bedrijf. In 1997 ruilde hij België voor het hoofdkwartier in Redwood. In 2000 werd hij verantwoordelijk voor het Linux-team, drie jaar later werd hij director of Linux Engineering, in 2005 werd hij Senior Director Linux Engineering en in 2006 kreeg hij de titel Vice President. Sinds 2010 was hij Senior Vice President Linux and Virtualisation Engineering.

Als Linux-topman binnen Oracle deelde Coeckaerts al in 2006 het podium met Larry Ellisson. Bij Microsoft, waar hij in maart begon, krijgt hij de titel Corporate vicepresident Open Source.

Dat Microsoft de Belgische topper binnenhaalt is opnieuw een signaal dat het bedrijf meer dan ooit de kaart van open source wil trekken. Op de Build conferentie vorige week kondigde het bedrijf onder meer Bash shell voor Windows 10 aan en liet het meermaals verstaan dat het zowel met Azure als Windows 10 een omgeving wil zijn voor Linux-ontwikkelaars en hun projecten.

Coekaerts begon in 1995 bij Oracle Belgium als helpdeskmedewerker maar werkte zich de afgelopen twintig jaar op tot de hoogste regionen van het bedrijf. In 1997 ruilde hij België voor het hoofdkwartier in Redwood. In 2000 werd hij verantwoordelijk voor het Linux-team, drie jaar later werd hij director of Linux Engineering, in 2005 werd hij Senior Director Linux Engineering en in 2006 kreeg hij de titel Vice President. Sinds 2010 was hij Senior Vice President Linux and Virtualisation Engineering.Als Linux-topman binnen Oracle deelde Coeckaerts al in 2006 het podium met Larry Ellisson. Bij Microsoft, waar hij in maart begon, krijgt hij de titel Corporate vicepresident Open Source.Dat Microsoft de Belgische topper binnenhaalt is opnieuw een signaal dat het bedrijf meer dan ooit de kaart van open source wil trekken. Op de Build conferentie vorige week kondigde het bedrijf onder meer Bash shell voor Windows 10 aan en liet het meermaals verstaan dat het zowel met Azure als Windows 10 een omgeving wil zijn voor Linux-ontwikkelaars en hun projecten.