Ict-minister Vincent Van Quickenborne wil nog voor eind dit jaar, mogelijk begin volgend jaar licenties voor de Wimax-technologie vrijgeven. Het is nog niet duidelijk of het om een veiling of om een 'beauty contest' gaat.

Het bericht in De Tijd wordt bevestigd door de woordvoerder van minister Van Quickenborne. Rond de jaarwisseling worden er licenties vrijgegeven in de 3,5 Ghz frequentieband. Om hoeveel licenties het precies gaat kan hij niet zeggen. Later zou ook de 2,4 Ghz band vrijgemaakt worden. Of het een vieling wordt, net zoals bij de gsm-licenties, is nog niet duidelijk. Het blijft trouwens de vraag wie er belangstelling zal hebben. Eén van de mogelijke kandidaten is ongetwijfeld Clearwire, dat zich profileert als een pre-wimax speler en graag meer bandbreedte in de wacht wil slepen. Clearwire is actief in onder andere Brussel, Leuven, Gent en Aalst.

Ict-minister Vincent Van Quickenborne wil nog voor eind dit jaar, mogelijk begin volgend jaar licenties voor de Wimax-technologie vrijgeven. Het is nog niet duidelijk of het om een veiling of om een 'beauty contest' gaat. Het bericht in De Tijd wordt bevestigd door de woordvoerder van minister Van Quickenborne. Rond de jaarwisseling worden er licenties vrijgegeven in de 3,5 Ghz frequentieband. Om hoeveel licenties het precies gaat kan hij niet zeggen. Later zou ook de 2,4 Ghz band vrijgemaakt worden. Of het een vieling wordt, net zoals bij de gsm-licenties, is nog niet duidelijk. Het blijft trouwens de vraag wie er belangstelling zal hebben. Eén van de mogelijke kandidaten is ongetwijfeld Clearwire, dat zich profileert als een pre-wimax speler en graag meer bandbreedte in de wacht wil slepen. Clearwire is actief in onder andere Brussel, Leuven, Gent en Aalst.