Win Cloud One is een cloudservice die volledig draait vanuit het Tier III datacenter van Win in Villers-le-Bouillet. De service is gebaseerd op een globale oplossing van Dimension Data, maar wordt wél volledig Belgisch aangeboden. "En dat is echt een primeur", stelt ook Pierre Dumont, managing director van Dimension Data België. "De eerste keer dat één partij alles end-to-end levert: het netwerk, het datacenter, de cloud, de orchestratielaag, de support en later ook het applicatieve gedeelte", aldus Dumont.

Alle data blijven in België

Het gaat dus om private cloudoplossing, waarbij de nadruk ligt op het Belgische karakter - alle data blijven op Belgische bodem - en op security. "De multi-tenant aanpak en de mpls-technologie maken dat we kunnen garanderen dat er enkel Win-klanten in die cloud kunnen en dat we de best mogelijke veiligheid voor de gegevens kunnen bieden. De data blijven in ons datacenter in Villers-le-Bouillet. Klanten krijgen de garantie dat ze op elk moment aan hun data in de cloud kunnen", zegt Philippe Naelten, ceo van Win. Voor Win is het een voortzetting van de cloudstrategie die het in 2013 gestart is met de overname van het Wallonie Data Center en de verticalisering van de ict-markt.

Dimension Data van zijn kant breidt zo het cloudaanbod in ons land uit. Zowat 11 procent van de meer dan 350 corporate klanten van Dimension Data doet nu al beroep op de cloud. "Met dit aanbod leggen we de nadruk op de orchestratie van de cloud, en het end-to-end aanbod. Dat we dit op 3 maand hebben kunnen opzetten volgens de kwaliteitsstandaarden van de markt zonder in te boeten aan performantie en security, kan enkel omdat we de internationale expertise van Dimension Data konden inzetten", vertelt Dumont.

Vanaf september moet Win Cloud One gecommercialeerd worden. "Sommigen zeggen dat er geen nood is aan een end-to-end Belgische cloudoplossing. Wel, wij zullen het tegendeel bewijzen", aldus nog een vastberaden Dumont.

Win Cloud One is een cloudservice die volledig draait vanuit het Tier III datacenter van Win in Villers-le-Bouillet. De service is gebaseerd op een globale oplossing van Dimension Data, maar wordt wél volledig Belgisch aangeboden. "En dat is echt een primeur", stelt ook Pierre Dumont, managing director van Dimension Data België. "De eerste keer dat één partij alles end-to-end levert: het netwerk, het datacenter, de cloud, de orchestratielaag, de support en later ook het applicatieve gedeelte", aldus Dumont.Alle data blijven in BelgiëHet gaat dus om private cloudoplossing, waarbij de nadruk ligt op het Belgische karakter - alle data blijven op Belgische bodem - en op security. "De multi-tenant aanpak en de mpls-technologie maken dat we kunnen garanderen dat er enkel Win-klanten in die cloud kunnen en dat we de best mogelijke veiligheid voor de gegevens kunnen bieden. De data blijven in ons datacenter in Villers-le-Bouillet. Klanten krijgen de garantie dat ze op elk moment aan hun data in de cloud kunnen", zegt Philippe Naelten, ceo van Win. Voor Win is het een voortzetting van de cloudstrategie die het in 2013 gestart is met de overname van het Wallonie Data Center en de verticalisering van de ict-markt. Dimension Data van zijn kant breidt zo het cloudaanbod in ons land uit. Zowat 11 procent van de meer dan 350 corporate klanten van Dimension Data doet nu al beroep op de cloud. "Met dit aanbod leggen we de nadruk op de orchestratie van de cloud, en het end-to-end aanbod. Dat we dit op 3 maand hebben kunnen opzetten volgens de kwaliteitsstandaarden van de markt zonder in te boeten aan performantie en security, kan enkel omdat we de internationale expertise van Dimension Data konden inzetten", vertelt Dumont.Vanaf september moet Win Cloud One gecommercialeerd worden. "Sommigen zeggen dat er geen nood is aan een end-to-end Belgische cloudoplossing. Wel, wij zullen het tegendeel bewijzen", aldus nog een vastberaden Dumont.