Het trucje werkt niet voor iedereen - de reden hiervan is niet duidelijk -, maar veel mensen hebben er al profijt van.

Wanneer je weinig ruimte op je iPhone hebt is de truc om een film te huren die groter is dan je vrije ruimte. Als dat het geval is krijg je een melding dat het huren niet kan door ruimtegebrek. Wanneer je dan naar instellingen gaat zal de iPhone zelf ongebruikte bestanden - als cachebestanden - verwijderen.

Wanneer je de volgende stappen herhaalt kan dit volgens gebruikers die het getest hebben 2 tot 4GB ruimte opleveren.

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Opslag en kijk hoeveel ruimte er nog vrij is
  2. Op iTunes en zoek een film die groter is dan de vrije opslag. De HD-versie van Lawrence of Arabia is een prima keuze, want die is 8,54GB.
  3. Tik op de Huur-kop. Dit kost geen geld, aangezien je de film niet kunt kijken door ruimtegebrek.
  4. De melding 'Downloaden niet mogelijk' verschijnt, omdat er te weinig ruimte is. Tik binnen de melding op 'Instellingen' en je iPhone gaat automatisch niet gebruikte bestanden opruimen, zodat er ruimte vrij komt.
  5. Herhaal de vorige stappen om meer ruimte te krijgen.

(WK)

Het trucje werkt niet voor iedereen - de reden hiervan is niet duidelijk -, maar veel mensen hebben er al profijt van. Wanneer je weinig ruimte op je iPhone hebt is de truc om een film te huren die groter is dan je vrije ruimte. Als dat het geval is krijg je een melding dat het huren niet kan door ruimtegebrek. Wanneer je dan naar instellingen gaat zal de iPhone zelf ongebruikte bestanden - als cachebestanden - verwijderen.Wanneer je de volgende stappen herhaalt kan dit volgens gebruikers die het getest hebben 2 tot 4GB ruimte opleveren.(WK)