In Luik kan je binnenkort gratis surfen op een aantal populaire plaatsen. Het initiatief is afkomstig van Win (Tecteo) en wordt uitgerold samen met Gowex en Cisco.

Het gaat om tien plaatsen in de stad waarvan de eerste op 18 februari de pilootfase instapt. Vanaf dan kan je sufen op de Place du Marché. Nadien wordt het geleidelijk aan uitgerold naar Places Saint-Etienne/Saint-Denis, Place Saint-Lambert, Place Xavier Neujean, Place pubs de la Rélique française et Opéra, Esplanade des Guillemins, Embarcadère de l'Aquarium, Boverie, Place Cathédrale et Vinâve d'île en Place Saint-Barthélemy.

In principe heeft iedereen toegang tot het netwerk. Zowel inwoners als bezoekers, studenten als handelaars. Daarbij gaat het zowel op surfverkeer als e-mail, sociale netwerken en stadsdiensten. Wel moet je je eerst registreren en wordt de snelheid beperkt. Tegelijk worden illegale sites en websites met volwasseneninhoud geblokkeerd.

Het netwerk wordt opgezet door Win, de zakelijke poot van Tecteo. Die werkt hiervoor nauw samen met Gowes, dat zich specialiseert in stadswifi en Cisco, dat zich toelegt op netwerkinfrastructuur. Volgens Tecteo moet het project een antwoord bieden aan de communicatienoden van steden en gemeentes en om het leven van burgers te verbeteren.

Update 12 uur:Win laat weten dat het in zijn aanbod de registratie met wachtwoord aanbiedt. Maar het is aan de stad Luik om dit al dan niet te verplichten naar gebruikers toe.

In Luik kan je binnenkort gratis surfen op een aantal populaire plaatsen. Het initiatief is afkomstig van Win (Tecteo) en wordt uitgerold samen met Gowex en Cisco. Het gaat om tien plaatsen in de stad waarvan de eerste op 18 februari de pilootfase instapt. Vanaf dan kan je sufen op de Place du Marché. Nadien wordt het geleidelijk aan uitgerold naar Places Saint-Etienne/Saint-Denis, Place Saint-Lambert, Place Xavier Neujean, Place pubs de la Rélique française et Opéra, Esplanade des Guillemins, Embarcadère de l'Aquarium, Boverie, Place Cathédrale et Vinâve d'île en Place Saint-Barthélemy. In principe heeft iedereen toegang tot het netwerk. Zowel inwoners als bezoekers, studenten als handelaars. Daarbij gaat het zowel op surfverkeer als e-mail, sociale netwerken en stadsdiensten. Wel moet je je eerst registreren en wordt de snelheid beperkt. Tegelijk worden illegale sites en websites met volwasseneninhoud geblokkeerd. Het netwerk wordt opgezet door Win, de zakelijke poot van Tecteo. Die werkt hiervoor nauw samen met Gowes, dat zich specialiseert in stadswifi en Cisco, dat zich toelegt op netwerkinfrastructuur. Volgens Tecteo moet het project een antwoord bieden aan de communicatienoden van steden en gemeentes en om het leven van burgers te verbeteren.Update 12 uur:Win laat weten dat het in zijn aanbod de registratie met wachtwoord aanbiedt. Maar het is aan de stad Luik om dit al dan niet te verplichten naar gebruikers toe.