In een normaal scenario wordt windenergie 24 tot 30 procent goedkoper tegen 2030 en 35 tot 41 procent goedkoper tegen 2050. Er is zelfs een kleine kans dat de kostprijsdaling nog groter uitvalt.

De cijfers staan in een studie in Nature Energy die de verwachtingen van 163 van de belangrijkste windenergie-experts ter wereld samenbrengt.

Grotere windturbines

"De windenergiekosten zijn de laatste jaren dramatisch gedaald", zegt Ryan Wiser van het Berkeley Lab, die de studie coördineerde. "Daardoor is de implementatie substantieel gegroeid."

De kosten zullen blijven dalen, verwachten de experts. Dat komt onder meer doordat de windturbines groter en efficiënter worden.

Deze maand werd voor de kust van Engeland de grootste windturbine op zee geïnstalleerd, 195 meter hoog, met een vermogen recordvermogen van 8 megawatt.

Ook de operationele en financiële kosten worden steeds minder groot.

(IPS)

In een normaal scenario wordt windenergie 24 tot 30 procent goedkoper tegen 2030 en 35 tot 41 procent goedkoper tegen 2050. Er is zelfs een kleine kans dat de kostprijsdaling nog groter uitvalt.De cijfers staan in een studie in Nature Energy die de verwachtingen van 163 van de belangrijkste windenergie-experts ter wereld samenbrengt.Grotere windturbines"De windenergiekosten zijn de laatste jaren dramatisch gedaald", zegt Ryan Wiser van het Berkeley Lab, die de studie coördineerde. "Daardoor is de implementatie substantieel gegroeid."De kosten zullen blijven dalen, verwachten de experts. Dat komt onder meer doordat de windturbines groter en efficiënter worden.Deze maand werd voor de kust van Engeland de grootste windturbine op zee geïnstalleerd, 195 meter hoog, met een vermogen recordvermogen van 8 megawatt.Ook de operationele en financiële kosten worden steeds minder groot.(IPS)