Windows 10 is al 200 miljoen maal geïnstalleerd, schrijft Mehdi, waarmee hij een gerucht van afgelopen vrijdag bevestigt. De groei in het gebruik verloopt volgens hem 1,4 maal zo snel als bij Windows 7 en 4 maal zo snel als bij Windows 8. Ruim driekwart van de zakelijke klanten beproeft Windows 10 momenteel, en in de zakelijke markt en in het onderwijs draaien al 22 miljoen pc's onder Windows 10.

En mensen vinden het ook leuk om met Windows 10 te werken. In december alleen al werkten mensen er opgeteld 11 miljard uur mee - oftewel iedere dag 2 uur. Daarbij werd in december 44,5 miljard minuten besteed aan de browser Edge. Cortana kreeg sinds de lancering 2,5 miljard vragen te verwerken. En de Windows Store zag de afgelopen feestdagen twee maal het aantal transacties van die in 2014, vooral dankzij nieuwe Windows 10-klanten, vertelt Mehdi enthousiast.

Mehdi verwacht dat de groei doorzet. 40 procent van de nieuwe Windows 10-apparaten is sinds het begin van het feestdagenseizoen in de VS, begin november, geactiveerd.

Vraagtekens bij de cijfers van Microsoft

Cijfers van NetMarketShare tonen een minder rooskleurig beeld. Die marktonderzoeker zag in december een groei van een kleine procentpunt tot net geen 10 procent van de desktops. Windows 7 had na 5 maanden een aandeel van 12 procent, en was niet gratis. De groei in Windows10 vlakt volgens de cijfers van NetMarketShare bovendien gestaag af; in september was de groei nog 1,42 procentpunt.

Microsoft boort nu wel een heel nieuw segment aan. Na de potentieel geïnteresseerden bewerkt het sinds kort ook actief de mensen die tot nog toe niet aangegeven hadden dat ze trek hebben in een upgrade. Wat dat oplevert, staat nog te bezien.

Bron: Automatiseringgids

Windows 10 is al 200 miljoen maal geïnstalleerd, schrijft Mehdi, waarmee hij een gerucht van afgelopen vrijdag bevestigt. De groei in het gebruik verloopt volgens hem 1,4 maal zo snel als bij Windows 7 en 4 maal zo snel als bij Windows 8. Ruim driekwart van de zakelijke klanten beproeft Windows 10 momenteel, en in de zakelijke markt en in het onderwijs draaien al 22 miljoen pc's onder Windows 10.En mensen vinden het ook leuk om met Windows 10 te werken. In december alleen al werkten mensen er opgeteld 11 miljard uur mee - oftewel iedere dag 2 uur. Daarbij werd in december 44,5 miljard minuten besteed aan de browser Edge. Cortana kreeg sinds de lancering 2,5 miljard vragen te verwerken. En de Windows Store zag de afgelopen feestdagen twee maal het aantal transacties van die in 2014, vooral dankzij nieuwe Windows 10-klanten, vertelt Mehdi enthousiast. Mehdi verwacht dat de groei doorzet. 40 procent van de nieuwe Windows 10-apparaten is sinds het begin van het feestdagenseizoen in de VS, begin november, geactiveerd.Vraagtekens bij de cijfers van MicrosoftCijfers van NetMarketShare tonen een minder rooskleurig beeld. Die marktonderzoeker zag in december een groei van een kleine procentpunt tot net geen 10 procent van de desktops. Windows 7 had na 5 maanden een aandeel van 12 procent, en was niet gratis. De groei in Windows10 vlakt volgens de cijfers van NetMarketShare bovendien gestaag af; in september was de groei nog 1,42 procentpunt.Microsoft boort nu wel een heel nieuw segment aan. Na de potentieel geïnteresseerden bewerkt het sinds kort ook actief de mensen die tot nog toe niet aangegeven hadden dat ze trek hebben in een upgrade. Wat dat oplevert, staat nog te bezien. Bron: Automatiseringgids