Het gaat om Windows 10 Enterprise E3 voor CSP (cloud solution providers). Daarbij wordt het besturingssysteem via een cloudpartner aangeboden, wat het volgens Microsoft interessant maakt voor bedrijven met beperkte IT-middelen of personeel.

Windows 10 Enterprise E3 is de nieuwe naam voor Windows 10 Enterprise en is voor bedrijven vanaf de herfst te huren voor 7 dollar per maand. Microsoft komt ook met een 'Secure Productive Enterprise E3', dat is Windows 10 Enterprise E3 samen met Enterprise Mobility + Security E3 en Office 365 E3.

Later dit jaar komt er ook een E5-versie, dat is hetzelfde pakket, maar met Windows Defender Advanced Threat Protection erbij. Daar zijn nog geen prijzen van bekend.

Surface as a Service

Microsoft kondigde de prijszetting aan op zijn Worldwide Partner Conference in Toronto. In de marge daarvan maakt het ook bekend dat het via zijn Cloud Solution Providers Surface as a Service zal aanbieden. Daarbij kunnen bedrijven via hun IT-partner/cloudverdeler Surfaces huren of leasen. Momenteel doet het dat via de Europese Cloud Service Provider ALSO, maar dit wordt op termijn uitgebreid naar andere partners.

Het gaat om Windows 10 Enterprise E3 voor CSP (cloud solution providers). Daarbij wordt het besturingssysteem via een cloudpartner aangeboden, wat het volgens Microsoft interessant maakt voor bedrijven met beperkte IT-middelen of personeel.Windows 10 Enterprise E3 is de nieuwe naam voor Windows 10 Enterprise en is voor bedrijven vanaf de herfst te huren voor 7 dollar per maand. Microsoft komt ook met een 'Secure Productive Enterprise E3', dat is Windows 10 Enterprise E3 samen met Enterprise Mobility + Security E3 en Office 365 E3.Later dit jaar komt er ook een E5-versie, dat is hetzelfde pakket, maar met Windows Defender Advanced Threat Protection erbij. Daar zijn nog geen prijzen van bekend.Surface as a ServiceMicrosoft kondigde de prijszetting aan op zijn Worldwide Partner Conference in Toronto. In de marge daarvan maakt het ook bekend dat het via zijn Cloud Solution Providers Surface as a Service zal aanbieden. Daarbij kunnen bedrijven via hun IT-partner/cloudverdeler Surfaces huren of leasen. Momenteel doet het dat via de Europese Cloud Service Provider ALSO, maar dit wordt op termijn uitgebreid naar andere partners.