De bijzondere opties zijn aangetroffen in een gelekte build van Windows 10. Hoewel Microsoft vorige week heeft aangegeven het tempo waarmee nieuwe testversies van Windows 10 beschikbaar komen, aanzienlijk te gaan versnellen is er sinds begin februari nog steeds geen nieuwe versie in het testprogramma verschenen.

Build 10036 is echter toch langs de beveiliging van de Microsoft-ontwikkellabs geslipt en circuleert nu op torrent-netwerken. Heel opmerkelijk is de optie waar The Register melding van maakt: "Choose how you download updates" waarbij een van de opties is "Download apps and OS updates from multiple sources to get them more quickly."

Wanneer deze optie wordt gekozen verschijnt als een van de opties: "Download apps from Microsoft", maar ook: "PCs on my local network" en "PCs on the Internet".

De betrouwbaarheid van de gelekte screenshots is nog niet vastgesteld.

Build 10036 heeft verder een transparant Startmenu en laat de gebruiker de mogelijkheid het Startscherm uit te breiden in een 'volledig scherm'-stand. Daarmee heeft de gebruiker die inmiddels is gewend aan het startscherm van Windows 8 de mogelijkheid dit in Windows 10 weer terug te krijgen.

Verder is Microsoft ook duidelijk aan het werk met de nieuwe desktop-iconen die zijn aangekondigd. Build 10036 blijkt verschillende nare bugs te bevatten die waarschijnlijk de reden zijn dat een officiële testversie zo lang op zich laat wachten.

Bron: Automatiseringgids.

De bijzondere opties zijn aangetroffen in een gelekte build van Windows 10. Hoewel Microsoft vorige week heeft aangegeven het tempo waarmee nieuwe testversies van Windows 10 beschikbaar komen, aanzienlijk te gaan versnellen is er sinds begin februari nog steeds geen nieuwe versie in het testprogramma verschenen.Build 10036 is echter toch langs de beveiliging van de Microsoft-ontwikkellabs geslipt en circuleert nu op torrent-netwerken. Heel opmerkelijk is de optie waar The Register melding van maakt: "Choose how you download updates" waarbij een van de opties is "Download apps and OS updates from multiple sources to get them more quickly." Wanneer deze optie wordt gekozen verschijnt als een van de opties: "Download apps from Microsoft", maar ook: "PCs on my local network" en "PCs on the Internet".De betrouwbaarheid van de gelekte screenshots is nog niet vastgesteld.Build 10036 heeft verder een transparant Startmenu en laat de gebruiker de mogelijkheid het Startscherm uit te breiden in een 'volledig scherm'-stand. Daarmee heeft de gebruiker die inmiddels is gewend aan het startscherm van Windows 8 de mogelijkheid dit in Windows 10 weer terug te krijgen.Verder is Microsoft ook duidelijk aan het werk met de nieuwe desktop-iconen die zijn aangekondigd. Build 10036 blijkt verschillende nare bugs te bevatten die waarschijnlijk de reden zijn dat een officiële testversie zo lang op zich laat wachten.Bron: Automatiseringgids.