Het bericht over de twee grote updates van Windows 10 in 2016 werd naar buiten gebracht door website Neowin en al snel bevestigd door Microsoft-watcher Mary Jo Foley. Beide weten te vertellen dat de voor 2016 geplande updates binnen Microsoft onder de codenaam Redstone bekend staan.

Foley is wat specifieker over de inhoud van deze grote beurten: Redstone zal nieuwe functionaliteiten bieden waarvan de toevoeging dieper ingrijpt op de kern van het besturingssysteem, en zal daarnaast voor zover dat opportuun is ondersteuning toevoegen van nieuwe apparaten en diensten.

De grote beurten worden gratis aangeboden, als onderdeel van de maandelijkse update-cyclus; de andere 10 maanden zal Microsoft zich beperken tot de gebruikelijke kleinere verbeteringen en patches.

Volgens Neowin wordt deel 1 van Redstone in juni 2016 gepubliceerd en deel 2 in oktober van dat jaar. Foley voorspelt dat daarvoor nog een kleinere update van Windows 10 uitgebracht wordt, waarschijnlijk in september van dit jaar. De officiële versie van Windows 10 moet overigens nog op de markt komen. Dat gebeurt naar verwachting in juni. Microsoft onthoudt zich op dit vlak en met betrekking tot Redstone nog van commentaar.

De suggestie die uitgaat van de berichtgeving van Neowin en Foley, dat Microsoft echte vernieuwingen in Windows 10 gaat concentreren in voorspelbare update, lijkt plausibel. Op die manier wordt het zeker ook voor bedrijven minder bezwaarlijk om in te stappen op een voortdurend wijzigende versie van Windows.

Bron: Automatiseringgids.

Het bericht over de twee grote updates van Windows 10 in 2016 werd naar buiten gebracht door website Neowin en al snel bevestigd door Microsoft-watcher Mary Jo Foley. Beide weten te vertellen dat de voor 2016 geplande updates binnen Microsoft onder de codenaam Redstone bekend staan.Foley is wat specifieker over de inhoud van deze grote beurten: Redstone zal nieuwe functionaliteiten bieden waarvan de toevoeging dieper ingrijpt op de kern van het besturingssysteem, en zal daarnaast voor zover dat opportuun is ondersteuning toevoegen van nieuwe apparaten en diensten.De grote beurten worden gratis aangeboden, als onderdeel van de maandelijkse update-cyclus; de andere 10 maanden zal Microsoft zich beperken tot de gebruikelijke kleinere verbeteringen en patches.Volgens Neowin wordt deel 1 van Redstone in juni 2016 gepubliceerd en deel 2 in oktober van dat jaar. Foley voorspelt dat daarvoor nog een kleinere update van Windows 10 uitgebracht wordt, waarschijnlijk in september van dit jaar. De officiële versie van Windows 10 moet overigens nog op de markt komen. Dat gebeurt naar verwachting in juni. Microsoft onthoudt zich op dit vlak en met betrekking tot Redstone nog van commentaar.De suggestie die uitgaat van de berichtgeving van Neowin en Foley, dat Microsoft echte vernieuwingen in Windows 10 gaat concentreren in voorspelbare update, lijkt plausibel. Op die manier wordt het zeker ook voor bedrijven minder bezwaarlijk om in te stappen op een voortdurend wijzigende versie van Windows. Bron: Automatiseringgids.