Wie een Apple desktop koopt doet dit doorgaans niet om er Windows als besturingssysteem op te zetten. Maar er zijn situaties waarin de beschikbaarheid van beide besturingssystemen handig kan zijn. Daarvoor bestaat al sinds jaar en dag Boot Camp.

Met het uitbrengen van een nieuwe versie van Boot Camp heeft Apple het nu ook mogelijk gemaakt Windows 10 op de Mac te gebruiken, meldt TechCrunch. Voor het gebruik via Boot Camp gelden dezelfde voorwaarden als het gebruik van Windows op een pc. Staat er al een legale versie van Windows 7 of Windows 8.1 op de Mac is een kosteloze upgrade naar Windows 10 mogelijk, tenminste wanneer dat voor 29 juli 2016 gebeurt. In andere gevallen moet de software worden aangeschaft.

Apple heeft een speciale supportpagina waarin de instructies voor de Windows 10-installatie met Boot Camp staan beschreven. Daar staat ook een lijst met alle Apple Machines waarop Windows 10 met Boot Camp werkt.

Bron: Automatiseringgids

Wie een Apple desktop koopt doet dit doorgaans niet om er Windows als besturingssysteem op te zetten. Maar er zijn situaties waarin de beschikbaarheid van beide besturingssystemen handig kan zijn. Daarvoor bestaat al sinds jaar en dag Boot Camp.Met het uitbrengen van een nieuwe versie van Boot Camp heeft Apple het nu ook mogelijk gemaakt Windows 10 op de Mac te gebruiken, meldt TechCrunch. Voor het gebruik via Boot Camp gelden dezelfde voorwaarden als het gebruik van Windows op een pc. Staat er al een legale versie van Windows 7 of Windows 8.1 op de Mac is een kosteloze upgrade naar Windows 10 mogelijk, tenminste wanneer dat voor 29 juli 2016 gebeurt. In andere gevallen moet de software worden aangeschaft.Apple heeft een speciale supportpagina waarin de instructies voor de Windows 10-installatie met Boot Camp staan beschreven. Daar staat ook een lijst met alle Apple Machines waarop Windows 10 met Boot Camp werkt. Bron: Automatiseringgids