De laatste nieuwe Windows bestaat sinds 29 juli één jaar. Het doel van Microsoft is om het besturingssysteem tegen midden 2018 op een miljard toestellen te krijgen. Het bedrijf maakte daartoe de upgrade naar Windows 10 gratis voor een Windows 7 of Windows 8.1-computer, een optie die zichzelf prominent aankondigde op deze pc's. Het resultaat is dat er nu 400 miljoen pc's draaien op Windows 10.

Gratis upgrades kunnen sinds 1 augustus niet meer, waardoor het misschien moeilijker wordt om nog veel mensen te overtuigen het besturingssysteem te installeren.

Volgens de laatste cijfers van NetMarketShare is Windows 7 nog altijd het meest gebruikte platform, met 47,25 procent van alle-pc's. Windows 10 is ondertussen nummer twee: 22,99 procent van de computers draait op het besturingssysteem.

De laatste nieuwe Windows bestaat sinds 29 juli één jaar. Het doel van Microsoft is om het besturingssysteem tegen midden 2018 op een miljard toestellen te krijgen. Het bedrijf maakte daartoe de upgrade naar Windows 10 gratis voor een Windows 7 of Windows 8.1-computer, een optie die zichzelf prominent aankondigde op deze pc's. Het resultaat is dat er nu 400 miljoen pc's draaien op Windows 10. Gratis upgrades kunnen sinds 1 augustus niet meer, waardoor het misschien moeilijker wordt om nog veel mensen te overtuigen het besturingssysteem te installeren. Volgens de laatste cijfers van NetMarketShare is Windows 7 nog altijd het meest gebruikte platform, met 47,25 procent van alle-pc's. Windows 10 is ondertussen nummer twee: 22,99 procent van de computers draait op het besturingssysteem.