De wisactie van Windows 10 kwam vorige week voor het eerst naar boven na de Fall Update, de eerste grote aanpassing aan het besturingssysteem met functionele wijzigingen. Onder meer op het forum van Reddit.com klagen gebruikers dat zij opeens van handige tooltjes zijn beroofd. Het gaat bijvoorbeeld om CPU-Z en Speccy, maar ook AMD Catalyst Control Center.

Stroom aan klachten

Het is niet onlogisch dat Microsoft deze programma's wil verwijderen. Ze zijn niet compatibel met de nieuwste Windows-versie en geven nog al eens aanleiding tot instabiliteit van het besturingssysteem of zelfs 'blauwe schermen'. Het feit dat Microsoft niet netjes waarschuwt dat deze software problemen geeft, is aanleiding voor een stroom aan klachten, signaleert Venturebeat.

Voorwaarden

Microsoft verklaart tegen GamesBeat dat al eerder is gemeld dat software die het bedrijf gevaarlijk acht, van de pc wordt verwijderd. In augustus ontstond ook al commotie over deze aanpak. Toen ging het echter om illegale kopieën van software. Ook bijvoorbeeld software die privacygevoelige data steelt, wordt rucksichtlos gewist. Dit alles staat in de algemene voorwaarden waar de gebruiker mee akkoord is gegaan bij het in gebruik nemen van Windows 10, zegt Microsoft.

Bron: Automatiseringgids

De wisactie van Windows 10 kwam vorige week voor het eerst naar boven na de Fall Update, de eerste grote aanpassing aan het besturingssysteem met functionele wijzigingen. Onder meer op het forum van Reddit.com klagen gebruikers dat zij opeens van handige tooltjes zijn beroofd. Het gaat bijvoorbeeld om CPU-Z en Speccy, maar ook AMD Catalyst Control Center.Stroom aan klachtenHet is niet onlogisch dat Microsoft deze programma's wil verwijderen. Ze zijn niet compatibel met de nieuwste Windows-versie en geven nog al eens aanleiding tot instabiliteit van het besturingssysteem of zelfs 'blauwe schermen'. Het feit dat Microsoft niet netjes waarschuwt dat deze software problemen geeft, is aanleiding voor een stroom aan klachten, signaleert Venturebeat.VoorwaardenMicrosoft verklaart tegen GamesBeat dat al eerder is gemeld dat software die het bedrijf gevaarlijk acht, van de pc wordt verwijderd. In augustus ontstond ook al commotie over deze aanpak. Toen ging het echter om illegale kopieën van software. Ook bijvoorbeeld software die privacygevoelige data steelt, wordt rucksichtlos gewist. Dit alles staat in de algemene voorwaarden waar de gebruiker mee akkoord is gegaan bij het in gebruik nemen van Windows 10, zegt Microsoft. Bron: Automatiseringgids