Microsoft meldt het cijfer trots op zijn blog. Volgens de eigen cijfers zijn er op een jaar tijd 200 miljoen actieve Windows 10-installaties bijgekomen. Eind 2018 stond het besturingssysteem nog op 800 miljoen apparaten.

Belangrijke mijlpaal bereikt, dus, al komt hij voor Microsoft iets te laat. In 2015, bij de lancering van het besturingssysteem, gaf het bedrijf nog aan dat het tegen 2018 een miljard installaties voor Windows 10 wilde bereiken. Dat doel werd in 2016 weer stilletjes geschrapt toen bleek dat adoptie van het systeem trager verliep dan gehoopt.

De groei van het aantal toestellen op Windows 10 loopt, misschien niet toevallig, samen met het einde van de officiële ondersteuning voor Windows 7. Microsofts bijzonder populaire besturingssysteem uit 2009 werd nog tot januari van dit jaar ondersteund, maar krijgt nu geen gratis updates meer.

Microsoft meldt het cijfer trots op zijn blog. Volgens de eigen cijfers zijn er op een jaar tijd 200 miljoen actieve Windows 10-installaties bijgekomen. Eind 2018 stond het besturingssysteem nog op 800 miljoen apparaten. Belangrijke mijlpaal bereikt, dus, al komt hij voor Microsoft iets te laat. In 2015, bij de lancering van het besturingssysteem, gaf het bedrijf nog aan dat het tegen 2018 een miljard installaties voor Windows 10 wilde bereiken. Dat doel werd in 2016 weer stilletjes geschrapt toen bleek dat adoptie van het systeem trager verliep dan gehoopt.De groei van het aantal toestellen op Windows 10 loopt, misschien niet toevallig, samen met het einde van de officiële ondersteuning voor Windows 7. Microsofts bijzonder populaire besturingssysteem uit 2009 werd nog tot januari van dit jaar ondersteund, maar krijgt nu geen gratis updates meer.