Als we onderzoeksbureau IDC mogen geloven, zal Microsoft tegen eind 2010 wereldwijd 177 miljoen exemplaren van Windows 7 aan de man gebracht hebben.

IDC schat om te beginnen dat wereldwijd 246 miljoen computers uit het bedrijfsleven in aanmerking kunnen komen voor een overschakeling naar de nieuwste versie van het Windows-besturingssysteem waarvan de commerciële lancering in oktober voorzien is.Tegen eind 2010 zullen er wereldwijd 177 miljoen exemplaren verkocht zijn, waarvan meer dan 50 miljoen exemplaren in de Europese Unie.

59 procent van de bedrijven zou een migratie naar Windows 7 voorzien in de komende drie jaar. Tegen 2013 zal het nieuwe besturingssysteem van Microsoft op 272 miljoen machines geïnstalleerd zijn, meent IDC.

Voor iedere euro omzet die Microsoft in Europa realiseert, genereert het ecosysteem nog eens 19,06 euro. Anders gezegd : de verkoop van Windows 7 zal meer dan 70 miljard euro aan verwante diensten en producten opeleveren. Dat bedrag loopt op tot 320 miljard dollar wereldwijd in hardware, software en services.

Tegen eind 2010 zullen nog steeds volgens IDC meer dan 1,5 miljoen informatici in Europa gebruik maken van Windows 7, oftewel 18 procent van het totale aantal tewerkgestelde it'ers in Europa (zowel in de it-sector zelf als bij de bedrijven die gebruik maken van it).

Als we onderzoeksbureau IDC mogen geloven, zal Microsoft tegen eind 2010 wereldwijd 177 miljoen exemplaren van Windows 7 aan de man gebracht hebben. IDC schat om te beginnen dat wereldwijd 246 miljoen computers uit het bedrijfsleven in aanmerking kunnen komen voor een overschakeling naar de nieuwste versie van het Windows-besturingssysteem waarvan de commerciële lancering in oktober voorzien is.Tegen eind 2010 zullen er wereldwijd 177 miljoen exemplaren verkocht zijn, waarvan meer dan 50 miljoen exemplaren in de Europese Unie. 59 procent van de bedrijven zou een migratie naar Windows 7 voorzien in de komende drie jaar. Tegen 2013 zal het nieuwe besturingssysteem van Microsoft op 272 miljoen machines geïnstalleerd zijn, meent IDC. Voor iedere euro omzet die Microsoft in Europa realiseert, genereert het ecosysteem nog eens 19,06 euro. Anders gezegd : de verkoop van Windows 7 zal meer dan 70 miljard euro aan verwante diensten en producten opeleveren. Dat bedrag loopt op tot 320 miljard dollar wereldwijd in hardware, software en services. Tegen eind 2010 zullen nog steeds volgens IDC meer dan 1,5 miljoen informatici in Europa gebruik maken van Windows 7, oftewel 18 procent van het totale aantal tewerkgestelde it'ers in Europa (zowel in de it-sector zelf als bij de bedrijven die gebruik maken van it).