Zeven maanden na de officiële introductie blijkt Windows 7 moeiteloos de cijfers van Vista te kloppen, zowel bij consumenten als in het bedrijfsleven.

Tegen eind juni 2010 zal al 10 procent van de zakelijke pc's in België draaien onder Microsofts nieuwste besturingssysteem. Van de 100 grootste klanten in België is "meer dan de helft al bezig met Windows 7", aldus Jurgen Van Duvel, Windows Group manager MS Belux (voor de professionele markt). Dat betekent concreet een migratie of een 'pilot' (zoals een migratie van een 10% van de systemen binnen de drie maanden).

Circa 80 procent van de 'IT Pro' bedrijven zou plannen om binnen 24 maanden naar Windows 7 over te stappen. Als belangrijk daarbij wordt gewezen op software die zo'n migratie makkelijk(er) maakt door het behoud van configuratiedata, achtergronden, 'favorites' en dergelijke. Bovendien blijkt Windows 7 te profiteren van de inspanningen die al voor Vista werden geleverd om probleemtoepassingen aan te passen, terwijl de hardware die in de voorbije jaren verkocht werd al geschikt is voor Windows 7. Microsoft wijst tevens ook op de inherent veiligere aard van Windows 7 ten opzichte van voorgaande generaties.

Ook in de kmo-markt ziet Microsoft een versnelde aanvaarding, evenals in de markt voor middelgrote bedrijven. Dat laatste wijst overigens op een algemeen aantrekken van de markt, want die bedrijven stellen vaak als eersten en het langst nieuwe aankopen uit, aldus nog Van Duvel.

Zeven maanden na de officiële introductie blijkt Windows 7 moeiteloos de cijfers van Vista te kloppen, zowel bij consumenten als in het bedrijfsleven. Tegen eind juni 2010 zal al 10 procent van de zakelijke pc's in België draaien onder Microsofts nieuwste besturingssysteem. Van de 100 grootste klanten in België is "meer dan de helft al bezig met Windows 7", aldus Jurgen Van Duvel, Windows Group manager MS Belux (voor de professionele markt). Dat betekent concreet een migratie of een 'pilot' (zoals een migratie van een 10% van de systemen binnen de drie maanden). Circa 80 procent van de 'IT Pro' bedrijven zou plannen om binnen 24 maanden naar Windows 7 over te stappen. Als belangrijk daarbij wordt gewezen op software die zo'n migratie makkelijk(er) maakt door het behoud van configuratiedata, achtergronden, 'favorites' en dergelijke. Bovendien blijkt Windows 7 te profiteren van de inspanningen die al voor Vista werden geleverd om probleemtoepassingen aan te passen, terwijl de hardware die in de voorbije jaren verkocht werd al geschikt is voor Windows 7. Microsoft wijst tevens ook op de inherent veiligere aard van Windows 7 ten opzichte van voorgaande generaties. Ook in de kmo-markt ziet Microsoft een versnelde aanvaarding, evenals in de markt voor middelgrote bedrijven. Dat laatste wijst overigens op een algemeen aantrekken van de markt, want die bedrijven stellen vaak als eersten en het langst nieuwe aankopen uit, aldus nog Van Duvel.