Onderzoeksbureau Forrester is niet bepaald onder de indruk van de aanname van Windows 7 door westerse bedrijven. 'Underwhelming' is het woord dat de onderzoekers gebruiken. Maar, goed nieuws voor Microsoft, de toekomst oogt wel rooskleurig voor het besturingssysteem.

Forrester heeft berekend dat Windows 7 vandaag bij 10 procent van alle bedrijfspc's in Europa en Noord-Amerika draait. Voorlopig bedraagt de groei zo slechts 1 procent tegenover vorig jaar. Windows XP draait nog steeds op 75 procent van alle bedrijfspc's, klinkt het.

Opmerkelijk hoe die interpretatie van de adoptiecijfers verschilt van die van Microsoft zelf. Het bedrijf meldde eind oktober, een jaar na de officiële lancering van Windows 7, dat het besturingssysteem in België en Luxemburg al op 17 procent van de professionele pc's draait. En dat dat een succes is, want dat Windows Vista er 3 jaar over deed om 15 procent te halen. Volgens Microsoft staat Windows XP in onze contreien nog op 58 procent van de professionele pc's.

Waar Microsoft en Forrester het wel over eens zijn, is dat er een enorme migratiegolf naar Windows 7 zit aan te komen. Forrester geeft daarvoor drie belangrijke verklaringen: verouderde infrastructuren moeten toch vervangen worden, de ondersteuning voor Windows XP nadert z'n eind en bedrijven zien almaar meer aantrekkelijke businessargumentaties om over te stappen naar een nieuw besturingssysteem.

Uit eigen onderzoek bij ruim 2300 it-verantwoordelijken concludeert Forrester dat liefst 90 procent van de bedrijven plant om te migreren naar Windows 7. 46 procent van de bedrijven doet dat al in de komende 12 maanden, de rest op iets langere termijn. Slechts 1 procent overweegt alternatieven, zoals Windows 8, Linux of Mac.

Onderzoeksbureau Forrester is niet bepaald onder de indruk van de aanname van Windows 7 door westerse bedrijven. 'Underwhelming' is het woord dat de onderzoekers gebruiken. Maar, goed nieuws voor Microsoft, de toekomst oogt wel rooskleurig voor het besturingssysteem. Forrester heeft berekend dat Windows 7 vandaag bij 10 procent van alle bedrijfspc's in Europa en Noord-Amerika draait. Voorlopig bedraagt de groei zo slechts 1 procent tegenover vorig jaar. Windows XP draait nog steeds op 75 procent van alle bedrijfspc's, klinkt het. Opmerkelijk hoe die interpretatie van de adoptiecijfers verschilt van die van Microsoft zelf. Het bedrijf meldde eind oktober, een jaar na de officiële lancering van Windows 7, dat het besturingssysteem in België en Luxemburg al op 17 procent van de professionele pc's draait. En dat dat een succes is, want dat Windows Vista er 3 jaar over deed om 15 procent te halen. Volgens Microsoft staat Windows XP in onze contreien nog op 58 procent van de professionele pc's. Waar Microsoft en Forrester het wel over eens zijn, is dat er een enorme migratiegolf naar Windows 7 zit aan te komen. Forrester geeft daarvoor drie belangrijke verklaringen: verouderde infrastructuren moeten toch vervangen worden, de ondersteuning voor Windows XP nadert z'n eind en bedrijven zien almaar meer aantrekkelijke businessargumentaties om over te stappen naar een nieuw besturingssysteem. Uit eigen onderzoek bij ruim 2300 it-verantwoordelijken concludeert Forrester dat liefst 90 procent van de bedrijven plant om te migreren naar Windows 7. 46 procent van de bedrijven doet dat al in de komende 12 maanden, de rest op iets langere termijn. Slechts 1 procent overweegt alternatieven, zoals Windows 8, Linux of Mac.