Eind februari komt er al een eerste bètaversie van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Dat raakte bekend tijdens een presentatie van Microsoft die technologieblog AllThingsD bijwoonde. Tijdens die presentatie werd ook duidelijk dat dan ook al de app store voor Windows 8 gelanceerd wordt, doch voorlopig enkel voor gratis apps.

Microsoft maakte ook bekend dat de commissie voor Microsoft van 30 procent daalt naar 20 procent voor goed verkopende apps. Het gaat dan om apps die een omzet boven de 25.000 dollar halen. Daarnaast krijgen de ontwikkelaars een grotere vrijheid, omdat ze niet het authenticatie- en betalingssysteem van de Windows-winkel zullen moeten gebruiken, maar ook mogen opteren voor eigen oplossingen. Dat mag niet in de App Store van Apple.

Eind februari komt er al een eerste bètaversie van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Dat raakte bekend tijdens een presentatie van Microsoft die technologieblog AllThingsD bijwoonde. Tijdens die presentatie werd ook duidelijk dat dan ook al de app store voor Windows 8 gelanceerd wordt, doch voorlopig enkel voor gratis apps. Microsoft maakte ook bekend dat de commissie voor Microsoft van 30 procent daalt naar 20 procent voor goed verkopende apps. Het gaat dan om apps die een omzet boven de 25.000 dollar halen. Daarnaast krijgen de ontwikkelaars een grotere vrijheid, omdat ze niet het authenticatie- en betalingssysteem van de Windows-winkel zullen moeten gebruiken, maar ook mogen opteren voor eigen oplossingen. Dat mag niet in de App Store van Apple.