Het nieuwe besturingssysteem Windows 8 van Microsoft wordt eind oktober beschikbaar voor de consument. Dat heeft topman Steve Ballmer gezegd op de eigen 'Worldwide Partner Conference' .

In het Canadese Toronto verzamelden ruim 16.000 partnerbedrijven van Microsoft. Zij hoorden hoe topman Steve Ballmer het had over "de grootste product- en servicelancering sinds de opstart van het bedrijf." Niet alleen voor Microsoft dat superlatieven zelden schuwt, maar volgens Ballmer ook voor de 640.000 partners die wereldwijd samenwerken met Microsoft.

'Nieuw tijdperk'

"Dit is een jaar met enorme opportuniteiten", zei Ballmer die trachtte duidelijk te maken dat de lancering van Windows 8 een 'milestone' is die vergelijkbaar is met de lancering van Windows 95 of zelfs de lancering van de pc. "Windows is het hart van Microsoft. Het is ook Windows Phone, Windows Servers, Windows Azure en het is Office. We hebben het hier over de fundamenten van Microsoft die heruitgevonden worden voor een nieuw tijdperk", aldus Ballmer in de keynote. Eerder omschreef onderzoeksbureau Gartner Windows 8 al als een belangrijke 'technology shift'.

De mix van nieuwe producten en (cloud)diensten in combinatie met trends als de 'consumerization' van it moet volgens Microsoft een ideale gelegenheid zijn voor partners om "het verschil te maken". Windows 8 zelf zal zoals ondertussen bekend, te gebruiken zijn op pc's, notebooks, tablets, en smartphones. Het wordt in 109 talen en op 231 markten wereldwijd uitgebracht.

Het nieuwe besturingssysteem Windows 8 van Microsoft wordt eind oktober beschikbaar voor de consument. Dat heeft topman Steve Ballmer gezegd op de eigen 'Worldwide Partner Conference' . In het Canadese Toronto verzamelden ruim 16.000 partnerbedrijven van Microsoft. Zij hoorden hoe topman Steve Ballmer het had over "de grootste product- en servicelancering sinds de opstart van het bedrijf." Niet alleen voor Microsoft dat superlatieven zelden schuwt, maar volgens Ballmer ook voor de 640.000 partners die wereldwijd samenwerken met Microsoft.'Nieuw tijdperk' "Dit is een jaar met enorme opportuniteiten", zei Ballmer die trachtte duidelijk te maken dat de lancering van Windows 8 een 'milestone' is die vergelijkbaar is met de lancering van Windows 95 of zelfs de lancering van de pc. "Windows is het hart van Microsoft. Het is ook Windows Phone, Windows Servers, Windows Azure en het is Office. We hebben het hier over de fundamenten van Microsoft die heruitgevonden worden voor een nieuw tijdperk", aldus Ballmer in de keynote. Eerder omschreef onderzoeksbureau Gartner Windows 8 al als een belangrijke 'technology shift'. De mix van nieuwe producten en (cloud)diensten in combinatie met trends als de 'consumerization' van it moet volgens Microsoft een ideale gelegenheid zijn voor partners om "het verschil te maken". Windows 8 zelf zal zoals ondertussen bekend, te gebruiken zijn op pc's, notebooks, tablets, en smartphones. Het wordt in 109 talen en op 231 markten wereldwijd uitgebracht.