Microsoft wil Windows 8 tegen de zomer klaar hebben en tegen oktober op de markt brengen.

Dat vernam persbureau Bloomberg van insiders. Windows 8 is nu in 'consumer preview', maar de tijd begint te dringen nu Apple zijn nieuwe iPad heeft gelanceerd. Met het huidige tijdsschema grijpt Windows 8 al zeker naast de verkoopspiek van de start van het nieuwe schooljaar. Oktober als deadline mag daarom hoegenaamd niet gemist worden. Dan zou Windows 8 nog tijdig klaar zijn om enkele toestellen te kunnen lanceren voor de koopjesperiode van het eindejaar.

Tegen oktober zouden minstens 40 Intel-gebaseerde toestellen op de markt komen met Windows 8 en 'maar' 5 ARM-apparaten (2 smartphones, 3 tablets). Volgens één van de bronnen van Bloomberg zou dat zijn omdat Microsoft rigoureus zou vasthouden aan bepaalde kwaliteitsnormen.

Gartner verwacht alvast dat Windows 8 op termijn enig succes zal oogsten op de tabletmarkt. Vandaag heeft Apple die voor drievierde in handen. Tegen 2015 zal dat nog maar 46 procent zijn. Windows 8 zou dan 11 procent in handen hebben. Tegen dan zou de markt ook goed zijn voor 326,3 miljoen verkochte toestellen, tegenover 103 miljoen vandaag.

Microsoft wil Windows 8 tegen de zomer klaar hebben en tegen oktober op de markt brengen. Dat vernam persbureau Bloomberg van insiders. Windows 8 is nu in 'consumer preview', maar de tijd begint te dringen nu Apple zijn nieuwe iPad heeft gelanceerd. Met het huidige tijdsschema grijpt Windows 8 al zeker naast de verkoopspiek van de start van het nieuwe schooljaar. Oktober als deadline mag daarom hoegenaamd niet gemist worden. Dan zou Windows 8 nog tijdig klaar zijn om enkele toestellen te kunnen lanceren voor de koopjesperiode van het eindejaar. Tegen oktober zouden minstens 40 Intel-gebaseerde toestellen op de markt komen met Windows 8 en 'maar' 5 ARM-apparaten (2 smartphones, 3 tablets). Volgens één van de bronnen van Bloomberg zou dat zijn omdat Microsoft rigoureus zou vasthouden aan bepaalde kwaliteitsnormen. Gartner verwacht alvast dat Windows 8 op termijn enig succes zal oogsten op de tabletmarkt. Vandaag heeft Apple die voor drievierde in handen. Tegen 2015 zal dat nog maar 46 procent zijn. Windows 8 zou dan 11 procent in handen hebben. Tegen dan zou de markt ook goed zijn voor 326,3 miljoen verkochte toestellen, tegenover 103 miljoen vandaag.