Microsoft is van plan zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8 ook geschikt te maken voor intelligente systemen ofwel 'embedded systems', zoals geldautomaten, pinapparatuur en scanapparatuur.

Microsoft ontwikkelt Windows 8 niet alleen voor pc's, notebooks, tablets, smartphones en servers. Er komt ook een speciale versie voor zogenaamde smart embedded apparatuur. Dat meldt Kevin Dallas, general manager voor Windows Embedded op zijn MSDN blog. De versie heet de Windows Embedded Enterprise v.Next en heeft zowel een Compact als een Standard versie. De Embedded Compact maakt gebruikt van Visual Studio 2010 waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen ontwikkelen. Windows Embedded Standard ondersteunt ARM-processors.

Apparaten die werken met Windows Embedded Enterprise v.Nex kunnen op afstand worden beheerd, updates krijgen en downloads verwerken. Windows Embedded Enterprise v.Nex is compatibel met Windows Systems Center 2012. Data die afkomstig is van apparatuur die werkt met Windows Embedded Enterprise v.Nex en kunnen worden beheerd en opgeslagen op Microsoft's Azure platform.

In samenwerking met Computable

Microsoft is van plan zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8 ook geschikt te maken voor intelligente systemen ofwel 'embedded systems', zoals geldautomaten, pinapparatuur en scanapparatuur. Microsoft ontwikkelt Windows 8 niet alleen voor pc's, notebooks, tablets, smartphones en servers. Er komt ook een speciale versie voor zogenaamde smart embedded apparatuur. Dat meldt Kevin Dallas, general manager voor Windows Embedded op zijn MSDN blog. De versie heet de Windows Embedded Enterprise v.Next en heeft zowel een Compact als een Standard versie. De Embedded Compact maakt gebruikt van Visual Studio 2010 waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen ontwikkelen. Windows Embedded Standard ondersteunt ARM-processors. Apparaten die werken met Windows Embedded Enterprise v.Nex kunnen op afstand worden beheerd, updates krijgen en downloads verwerken. Windows Embedded Enterprise v.Nex is compatibel met Windows Systems Center 2012. Data die afkomstig is van apparatuur die werkt met Windows Embedded Enterprise v.Nex en kunnen worden beheerd en opgeslagen op Microsoft's Azure platform. In samenwerking met Computable