Windows 8 zal ook draaien op de ARM-processorarchitectuur, momenteel de meest populaire architectuur in de mobiele wereld.

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas demonstreerde Microsoft dat de volgende versie van Windows - Windows 8 - ook 'native' (dus zonder emulatie of wat) op 'System on a Chip' (SOC) uitvoeringen van de ARM-processorarchitectuur zal draaien. Hiervoor heeft het al overeenkomsten met producenten als Nvidia, Qualcomm (marktleider inzake chipsets voor CDMA-gesteunde mobiele telefoons) en Texas Instruments.

Er zal aandacht worden besteed aan een optimale integratie van de faciliteiten in de chip (multi-core, grafische eenheid etc) met de mogelijkheden die Windows biedt, zoals ondersteuning van de Windows API's, de Explorer browser, usb-interfaces en dies meer. Microsoft doet geen mededelingen over de datum waarop Windows 8 commercieel beschikbaar zal zijn, maar algemeen wordt de opvolger van Windows 7 in 2012 verwacht.

Meer weten over de mogelijke impact van deze aankondiging? Lees meer op onze Data News Blog.

Windows 8 zal ook draaien op de ARM-processorarchitectuur, momenteel de meest populaire architectuur in de mobiele wereld. Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas demonstreerde Microsoft dat de volgende versie van Windows - Windows 8 - ook 'native' (dus zonder emulatie of wat) op 'System on a Chip' (SOC) uitvoeringen van de ARM-processorarchitectuur zal draaien. Hiervoor heeft het al overeenkomsten met producenten als Nvidia, Qualcomm (marktleider inzake chipsets voor CDMA-gesteunde mobiele telefoons) en Texas Instruments. Er zal aandacht worden besteed aan een optimale integratie van de faciliteiten in de chip (multi-core, grafische eenheid etc) met de mogelijkheden die Windows biedt, zoals ondersteuning van de Windows API's, de Explorer browser, usb-interfaces en dies meer. Microsoft doet geen mededelingen over de datum waarop Windows 8 commercieel beschikbaar zal zijn, maar algemeen wordt de opvolger van Windows 7 in 2012 verwacht.Meer weten over de mogelijke impact van deze aankondiging? Lees meer op onze Data News Blog.