Microsoft heeft op zijn jaarlijkse salesmeeting meegedeeld dat zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8 er op 26 oktober aankomt.

Windows 8, het eerste Microsoft-besturingssysteem dat ook echt ten volle geschikt zal zijn voor tablets, komt zo drie jaar na Windows 7 op de markt. Microsoft heeft de drempel om over te stappen vrij laag gehouden. Tijdens een promotieperiode, tussen 26 oktober 2012 en 31 januari 2013, zullen gebruikers van Windows XP, Windows Vista en Windows 7 online (via Windows.com) voor 39,99 dollar een upgrade naar Windows 8 Pro kinnen aanschaffen. Ter vergelijking: een upgrade-dvd in de winkel zal 69,99 dollar kosten.

Windows 8 komt in vier versies beschikbaar: de 'gewone' Windows 8, de zakelijke versie Windows 8 Pro, Windows RT is de Windows 8-versie voor toestellen met een ARM-chip (veelal tablets), en een versie voor grote bedrijven die in bulk aankopen.

Microsoft heeft op zijn jaarlijkse salesmeeting meegedeeld dat zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8 er op 26 oktober aankomt. Windows 8, het eerste Microsoft-besturingssysteem dat ook echt ten volle geschikt zal zijn voor tablets, komt zo drie jaar na Windows 7 op de markt. Microsoft heeft de drempel om over te stappen vrij laag gehouden. Tijdens een promotieperiode, tussen 26 oktober 2012 en 31 januari 2013, zullen gebruikers van Windows XP, Windows Vista en Windows 7 online (via Windows.com) voor 39,99 dollar een upgrade naar Windows 8 Pro kinnen aanschaffen. Ter vergelijking: een upgrade-dvd in de winkel zal 69,99 dollar kosten. Windows 8 komt in vier versies beschikbaar: de 'gewone' Windows 8, de zakelijke versie Windows 8 Pro, Windows RT is de Windows 8-versie voor toestellen met een ARM-chip (veelal tablets), en een versie voor grote bedrijven die in bulk aankopen.