Pc-bouwers die zeggen dat ze rekenen op de komst van Windows 8 voor het herstel van de pc-markt zouden wel eens van een koude kermis kunnen terugkeren, stelt IDC.

De Dells en HP's van deze wereld wachten vol ongeduld op de lancering van het nieuwe Microsoft-besturingssysteem, want gebruikers zouden momenteel, in afwachting daarvan, hun pc-aankopen uitstellen. Volgens cijfers van analistenkantoor IDC vertraagt de groei van de wereldwijde pc-markt dit jaar inderdaad, tot slechts 0,9 procent. Dit jaar zouden er 367 miljoen pc's over de toonbank gaan.

Met de komst van nieuwe producten dit najaar zou de markt licht kunnen opleven, stelt IDC, maar het analistenkantoor verwacht eigenlijk eerder dat de meeste pc-kopers nog wel even de kat uit de boom zullen kijken. Windows 8 - als kruising tussen een tablet- en een traditioneel pc-besturingssysteem - moet immers nog door zijn wittebroodsweken heen. En er zullen heel wat nieuwe toestellen tegelijk beschikbaar zijn, waardoor het even afwachten is wie als sterkste uit de bus zal komen. De pc-bouwers zullen met andere woorden moeten hopen op 2013, wanneer die onzekerheid wat is weggeëbd.

Pc-bouwers die zeggen dat ze rekenen op de komst van Windows 8 voor het herstel van de pc-markt zouden wel eens van een koude kermis kunnen terugkeren, stelt IDC. De Dells en HP's van deze wereld wachten vol ongeduld op de lancering van het nieuwe Microsoft-besturingssysteem, want gebruikers zouden momenteel, in afwachting daarvan, hun pc-aankopen uitstellen. Volgens cijfers van analistenkantoor IDC vertraagt de groei van de wereldwijde pc-markt dit jaar inderdaad, tot slechts 0,9 procent. Dit jaar zouden er 367 miljoen pc's over de toonbank gaan. Met de komst van nieuwe producten dit najaar zou de markt licht kunnen opleven, stelt IDC, maar het analistenkantoor verwacht eigenlijk eerder dat de meeste pc-kopers nog wel even de kat uit de boom zullen kijken. Windows 8 - als kruising tussen een tablet- en een traditioneel pc-besturingssysteem - moet immers nog door zijn wittebroodsweken heen. En er zullen heel wat nieuwe toestellen tegelijk beschikbaar zijn, waardoor het even afwachten is wie als sterkste uit de bus zal komen. De pc-bouwers zullen met andere woorden moeten hopen op 2013, wanneer die onzekerheid wat is weggeëbd.