Het gaat om KB4056892, een veiligheidsupdate voor Windows die het Spectre-lek aanpakt. Volgens The Register zijn er intussen verschillende meldingen van gebruikers die zo hun computer in de problemen brachten.

De omvang van het probleem is niet bekend, maar het gaat voor alle duidelijkheid niet om alle of het merendeel van de pc's met een AMD-processor. Onder meer AMD Athlon chips worden vaak genoemd als pechvogel. Het probleem is dat de patch voor Spectre geen recoverypunt maakt. Dat maakt dat Windows niet kan teruggaan naar de toestand van voor de installatie. In sommige gevallen lukt zelfs het herinstalleren van Windows niet. The Register meldt zelfs één geval waarbij de pc kan worden hersteld, maar Windows de patch automatisch opnieuw installeert.

Wie dergelijk scenario vreest kan best Windows Update voorlopig uitschakelen en het toestel van het internet houden tot er een betere versie opduikt.

Spectre kwam samen met Meltdown vorige week in het nieuws. Het gaat om een veiligheidsprobleem dat hoofdzakelijk chips van Intel treft, maar ook bepaalde processoren van AMD en ARM zijn vatbaar voor het lek.

Dat een patch problemen veroorzaakt is uiterst zeldzaam. Al zijn veiligheidslekken Meltdown en Spectre wel twee buitenbeentjes. Het gaat immers om een probleem in de manier waarop de processor berekeningen uitvoert. Dat maakt het een pak complexer dan wanneer het gaat om een fout in een browser of in het besturingssysteem.

Het gaat om KB4056892, een veiligheidsupdate voor Windows die het Spectre-lek aanpakt. Volgens The Register zijn er intussen verschillende meldingen van gebruikers die zo hun computer in de problemen brachten.De omvang van het probleem is niet bekend, maar het gaat voor alle duidelijkheid niet om alle of het merendeel van de pc's met een AMD-processor. Onder meer AMD Athlon chips worden vaak genoemd als pechvogel. Het probleem is dat de patch voor Spectre geen recoverypunt maakt. Dat maakt dat Windows niet kan teruggaan naar de toestand van voor de installatie. In sommige gevallen lukt zelfs het herinstalleren van Windows niet. The Register meldt zelfs één geval waarbij de pc kan worden hersteld, maar Windows de patch automatisch opnieuw installeert.Wie dergelijk scenario vreest kan best Windows Update voorlopig uitschakelen en het toestel van het internet houden tot er een betere versie opduikt.Spectre kwam samen met Meltdown vorige week in het nieuws. Het gaat om een veiligheidsprobleem dat hoofdzakelijk chips van Intel treft, maar ook bepaalde processoren van AMD en ARM zijn vatbaar voor het lek.Dat een patch problemen veroorzaakt is uiterst zeldzaam. Al zijn veiligheidslekken Meltdown en Spectre wel twee buitenbeentjes. Het gaat immers om een probleem in de manier waarop de processor berekeningen uitvoert. Dat maakt het een pak complexer dan wanneer het gaat om een fout in een browser of in het besturingssysteem.