Microsoft belooft binnenkort eindelijk met een Skype-applicatie te komen die geschikt is voor smartphones die werkt met het Windows Phone besturingssysteem. De app had eigenlijk al in 2011 beschikbaar moeten komen.

Microsoft had in 2011 al beloofd dat er een Skype-app voor Windows Phone zou komen, maar dat is uitgesteld door de komst van het nieuwe Windows Phone 'Apollo' besturingssysteem. Naar verluidt wordt de Skype-app voor Wiindows Phone tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, dat eind februari 2012 plaatsvind, gepresenteerd.

Er zijn al Skype-apps beschikbaar voor Google Android en Apple iPhone smartphones. Er zijn 600 miljoen Skype-gebruikers, van wie er 160 miljoen de toepassing voor internetbellen dagelijks gebruiken. Microsoft kocht Skype in mei vorig jaar. Het bedrijf is van plan Skype te integreren in Microsoft Lync, Office 365 en Xbox Live.

Windows Phone moet nog een flinke inhaalslag maken wil het in de buurt komen van Google Android en Apple iPhone. Weliswaar bieden Nokia, Samsung en HTC Windows Phone toestellen, maar het is zeker geen 'booming' markt. Volgens onderzoeksbureau Gartner daalde het wereldwijde marktaandeel van Windows Phone afgelopen november naar 1,5 procent. Een jaar eerder was dat nog 2,7 procent. Windows Phone bungelt nu onder Samsung's Bada-besturingsysteem dat 2,2 procent marktaandeel heeft.

In samenwerking met Computable

Microsoft belooft binnenkort eindelijk met een Skype-applicatie te komen die geschikt is voor smartphones die werkt met het Windows Phone besturingssysteem. De app had eigenlijk al in 2011 beschikbaar moeten komen. Microsoft had in 2011 al beloofd dat er een Skype-app voor Windows Phone zou komen, maar dat is uitgesteld door de komst van het nieuwe Windows Phone 'Apollo' besturingssysteem. Naar verluidt wordt de Skype-app voor Wiindows Phone tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, dat eind februari 2012 plaatsvind, gepresenteerd. Er zijn al Skype-apps beschikbaar voor Google Android en Apple iPhone smartphones. Er zijn 600 miljoen Skype-gebruikers, van wie er 160 miljoen de toepassing voor internetbellen dagelijks gebruiken. Microsoft kocht Skype in mei vorig jaar. Het bedrijf is van plan Skype te integreren in Microsoft Lync, Office 365 en Xbox Live. Windows Phone moet nog een flinke inhaalslag maken wil het in de buurt komen van Google Android en Apple iPhone. Weliswaar bieden Nokia, Samsung en HTC Windows Phone toestellen, maar het is zeker geen 'booming' markt. Volgens onderzoeksbureau Gartner daalde het wereldwijde marktaandeel van Windows Phone afgelopen november naar 1,5 procent. Een jaar eerder was dat nog 2,7 procent. Windows Phone bungelt nu onder Samsung's Bada-besturingsysteem dat 2,2 procent marktaandeel heeft. In samenwerking met Computable