In ons land wordt vooralsnog meer het Apple-besturingssysteem Mac gebruikt dan Windows Vista, dat in januari op de markt kwam. Windows XP is de absolute marktleider.

Mac maakt 4,18 procent uit van de gebruikte besturingssystemen in België, aldus Onestat.com. Windows Vista is vooralsnog slechts goed voor 3,60 procent in ons land. Mac is zo de nummer 2 in ons land, na Windows XP, dat met 86 procent marktaandeel onbedreigd op kop staat. Windows 2000 staat op nummer 3 met 3,66 procent, nipt gevolgd door Windows Vista.

In totaal is de Microsoft Windows-familie goed voor zowat 95 procent van de besturingssystemen in ons land. Mac en Linux, dat nog geen 1 procent haalt, maken de taart vol.

Wereldwijd doet Vista het wel beter dan Mac met 3,23 procent tegenover 2,65 procent. In totaal haalt Windows wereldwijd een marktaandeel van 96,72 procent.

Tijdens de voorstelling van de voorlopige jaarresultaten van Microsoft was er wat discussie over het feit of onverwacht succes van XP al dan niet zou kannibaliseren op Vista. Financieel directeur bij Microsoft Chris Liddell zei dat XP in het volgende boekjaar verantwoordelijk zal zijn voor 22 procent van de verkoop. In een eerdere schatting was dat nog 15 procent. Acer-baas Lanci gaf recent bovendien nog scherpe kritiek op Windows Vista.

In ons land wordt vooralsnog meer het Apple-besturingssysteem Mac gebruikt dan Windows Vista, dat in januari op de markt kwam. Windows XP is de absolute marktleider. Mac maakt 4,18 procent uit van de gebruikte besturingssystemen in België, aldus Onestat.com. Windows Vista is vooralsnog slechts goed voor 3,60 procent in ons land. Mac is zo de nummer 2 in ons land, na Windows XP, dat met 86 procent marktaandeel onbedreigd op kop staat. Windows 2000 staat op nummer 3 met 3,66 procent, nipt gevolgd door Windows Vista. In totaal is de Microsoft Windows-familie goed voor zowat 95 procent van de besturingssystemen in ons land. Mac en Linux, dat nog geen 1 procent haalt, maken de taart vol. Wereldwijd doet Vista het wel beter dan Mac met 3,23 procent tegenover 2,65 procent. In totaal haalt Windows wereldwijd een marktaandeel van 96,72 procent. Tijdens de voorstelling van de voorlopige jaarresultaten van Microsoft was er wat discussie over het feit of onverwacht succes van XP al dan niet zou kannibaliseren op Vista. Financieel directeur bij Microsoft Chris Liddell zei dat XP in het volgende boekjaar verantwoordelijk zal zijn voor 22 procent van de verkoop. In een eerdere schatting was dat nog 15 procent. Acer-baas Lanci gaf recent bovendien nog scherpe kritiek op Windows Vista.