Tien jaar na de lancering is het aandeel van Windows XP onder de 50 procent gezakt.

Dat blijkt uit cijfers van Net Applications voor de maand juli. Windows XP staat nu voor 49,7 procent van de markt voor besturingssystemen. Het lijkt erop dat de komst van Windows 7 toch voor de ommekeer heeft gezorgd. Toen die opvolger van Windows Vista gelanceerd werd, stond Windows XP nog op 75 procent marktaandeel. Sindsdien gaat dat cijfer met rasse schreden achteruit.

Overigens wordt het stilaan tijd dat klanten overstappen naar een moderner besturingssysteem, aangezien de ondersteuning van Windows XP in april 2014 afloopt.

Tien jaar na de lancering is het aandeel van Windows XP onder de 50 procent gezakt. Dat blijkt uit cijfers van Net Applications voor de maand juli. Windows XP staat nu voor 49,7 procent van de markt voor besturingssystemen. Het lijkt erop dat de komst van Windows 7 toch voor de ommekeer heeft gezorgd. Toen die opvolger van Windows Vista gelanceerd werd, stond Windows XP nog op 75 procent marktaandeel. Sindsdien gaat dat cijfer met rasse schreden achteruit. Overigens wordt het stilaan tijd dat klanten overstappen naar een moderner besturingssysteem, aangezien de ondersteuning van Windows XP in april 2014 afloopt.