Voor de zesde keer brachten CIONET - de grootste Europese community van it-managers - en hoofdsponsor Cegeka een comité van experts samen om drie winnaars te kiezen uit een selectie van 21 finalisten uit acht Europese landen. Voor België waren Peter Bal van Wabco (Data News CIO of the Year 2015), Birgitta Brys (Wordline) en Erik Cuypers (Maxeda) genomineerd.

De Belgen vielen uiteindelijk niet in de prijzen. In de categorie 'openbare sector' mag Jordi Escalé, de cio van de regering van Catalonië, zich European CIO of the Year noemen. Sergio Garcia Cebolla, cio van het Spaanse HM Hospitales, is de winnaar in de categorie 'regionale verantwoordelijkheid (minder dan 5 landen)'. In de derde categorie, die van 'global responsability' (meer dan 5 landen), is Phil Jordan, de cio van de Spaans-Britse groep Telephonica de European CIO of the Year. "And yes, I'm a Brit", grapte Jordan tijdens de uitreiking.

De selectiecriteria beoordelen of een cio zijn of haar ict-strategie goed afstemt op de behoeften van de business, hoe succesvol ze waren bij het inzetten van ict- en gerelateerde teams om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken en hoe efficiënt ze waren bij het beheren van de prioriteiten van de business.

Voor de zesde keer brachten CIONET - de grootste Europese community van it-managers - en hoofdsponsor Cegeka een comité van experts samen om drie winnaars te kiezen uit een selectie van 21 finalisten uit acht Europese landen. Voor België waren Peter Bal van Wabco (Data News CIO of the Year 2015), Birgitta Brys (Wordline) en Erik Cuypers (Maxeda) genomineerd.De Belgen vielen uiteindelijk niet in de prijzen. In de categorie 'openbare sector' mag Jordi Escalé, de cio van de regering van Catalonië, zich European CIO of the Year noemen. Sergio Garcia Cebolla, cio van het Spaanse HM Hospitales, is de winnaar in de categorie 'regionale verantwoordelijkheid (minder dan 5 landen)'. In de derde categorie, die van 'global responsability' (meer dan 5 landen), is Phil Jordan, de cio van de Spaans-Britse groep Telephonica de European CIO of the Year. "And yes, I'm a Brit", grapte Jordan tijdens de uitreiking.De selectiecriteria beoordelen of een cio zijn of haar ict-strategie goed afstemt op de behoeften van de business, hoe succesvol ze waren bij het inzetten van ict- en gerelateerde teams om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken en hoe efficiënt ze waren bij het beheren van de prioriteiten van de business.