Microsoft heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst met 35 procent zien stijgen. Het nieuwste besturingssysteem Windows 7, dat eind oktober op de markt kwam, blijft een winstmotor voor het grootste sofwareconcern ter wereld.

De nettowinst steeg tot 4,0 miljard dollar, tegenover 2,98 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet klom met 6,3 procent tot 14,5 miljard dollar, zo maakte Microsoft donderdag nabeurs bekend. De omzet van Windows alleen steeg met 28 procent tot 4,4 miljard dollar.

Het resultaat lag iets boven de gemiddelde verwachting van analisten. Per aandeel bedroeg de winst 0,45 dollar tegen 0,33 dollar het voorgaande jaar.

"Windows 7 blijft een groeimotor, maar we hebben ook in andere gebieden sterke groei gezien", aldus financieel directeur Peter Klein. Ook de zoekmachine Bing en de Xbox Live droegen volgens Klein bij aan de groei.

Bron: Belga

Microsoft heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst met 35 procent zien stijgen. Het nieuwste besturingssysteem Windows 7, dat eind oktober op de markt kwam, blijft een winstmotor voor het grootste sofwareconcern ter wereld.De nettowinst steeg tot 4,0 miljard dollar, tegenover 2,98 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet klom met 6,3 procent tot 14,5 miljard dollar, zo maakte Microsoft donderdag nabeurs bekend. De omzet van Windows alleen steeg met 28 procent tot 4,4 miljard dollar.Het resultaat lag iets boven de gemiddelde verwachting van analisten. Per aandeel bedroeg de winst 0,45 dollar tegen 0,33 dollar het voorgaande jaar."Windows 7 blijft een groeimotor, maar we hebben ook in andere gebieden sterke groei gezien", aldus financieel directeur Peter Klein. Ook de zoekmachine Bing en de Xbox Live droegen volgens Klein bij aan de groei.Bron: Belga