De Hasseltse it-dienstenleverancier Cegeka blijft sterk groeien. De omzet schurkt nu tegen de 200 miljoen euro aan. De winst moet wel beter, klinkt het.

In boekjaar 2011 noteerde Cegeka een omzetgroei van 27 procent tot 198,43 miljoen. Een jaar eerder was dat nog 156,25 miljoen euro. De autonome groei is fors, 20 procent, maar Cegeka nam ook het Gentse ANE, het Mechelse DigiPoint en het Luxemburgse Multidata over.

De autonome groei wordt vooral opgetekend bij Cegeka Vlaanderen dat sterk scoorde met software- en infrastructuurdiensten, goed voor een bonus van 36 procent. Cegeka's Waalse dochteronderneming NSI kan een autonome omzetgroei van 14 procent voorleggen.

De winst wordt wel een aandachtspunt, zo zegt ceo André Knaepen in een persmededeling: "We haalden de omzetdoelstelling van 190 miljoen euro, maar met 6,6 procent blijft de netto bedrijfswinst onder de verwachtingen. Ondanks een nieuwe automatische indexaanpassing mogen we er op basis van de bestellingen van uitgaan dat de rendabiliteit in dit jubileumjaar opnieuw zal stijgen." Op middellange termijn streeft de groep naar een operationele marge van 10 procent. "Daartoe zullen we onder meer onze monitoring- en softwareactiviteiten in Roemenië verder uitbouwen", klinkt het.

In 2012 wil Cegeka de kaap van de 220 miljoen euro omzet ronden. Vooral op vlak van outsourcing - Cegeka vernieuwde zijn datacenterinfrastructuur recentelijk - zegt het successen te willen boeken.

De Hasseltse it-dienstenleverancier Cegeka blijft sterk groeien. De omzet schurkt nu tegen de 200 miljoen euro aan. De winst moet wel beter, klinkt het. In boekjaar 2011 noteerde Cegeka een omzetgroei van 27 procent tot 198,43 miljoen. Een jaar eerder was dat nog 156,25 miljoen euro. De autonome groei is fors, 20 procent, maar Cegeka nam ook het Gentse ANE, het Mechelse DigiPoint en het Luxemburgse Multidata over. De autonome groei wordt vooral opgetekend bij Cegeka Vlaanderen dat sterk scoorde met software- en infrastructuurdiensten, goed voor een bonus van 36 procent. Cegeka's Waalse dochteronderneming NSI kan een autonome omzetgroei van 14 procent voorleggen. De winst wordt wel een aandachtspunt, zo zegt ceo André Knaepen in een persmededeling: "We haalden de omzetdoelstelling van 190 miljoen euro, maar met 6,6 procent blijft de netto bedrijfswinst onder de verwachtingen. Ondanks een nieuwe automatische indexaanpassing mogen we er op basis van de bestellingen van uitgaan dat de rendabiliteit in dit jubileumjaar opnieuw zal stijgen." Op middellange termijn streeft de groep naar een operationele marge van 10 procent. "Daartoe zullen we onder meer onze monitoring- en softwareactiviteiten in Roemenië verder uitbouwen", klinkt het. In 2012 wil Cegeka de kaap van de 220 miljoen euro omzet ronden. Vooral op vlak van outsourcing - Cegeka vernieuwde zijn datacenterinfrastructuur recentelijk - zegt het successen te willen boeken.