Microsoft, het grootste softwareconcern ter wereld, zag zijn winst in het voorbije (derde) kwartaal met 11 procent dalen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Analisten hadden erger verwacht.

Met 4,39 miljard dollar ligt de winst van Microsoft 11 procent lager dan vorig jaar, toen die 4,93 miljard dollar bedroeg. De omzet bleef met iets meer dan 14,45 miljard dollar zo goed als ongewijzigd. De cijfers verrasten experts, want zij hadden slechtere resultaten verwacht. Microsoft deelde ook nog mee dat in hetzelfde kwartaal de wereldwijde verkoop van besturingssysteem Windows Vista met 15 procent steeg. Dat is vooral dankzij een sterke buitenlandse markt, die de tegenvallende Amerikaanse verkoop compenseert.

Voor het vierde kwartaal, dat in juni afloopt, verwacht Microsoft een omzetcijfer tussen de 15,5 en 15,8 miljard dollar. Binnen 2 dagen verloopt de deadline voor internetbedrijf Yahoo om het overnamebod van Microsoft, dat 44,6 miljard dollar bedraagt, te aanvaarden. Doet het dat niet, dan brengt Microsoft een vijandig overnamebod uit. Yahoo heeft het bod al eerder verworpen om het te laag was.

Bron: Belga

Microsoft, het grootste softwareconcern ter wereld, zag zijn winst in het voorbije (derde) kwartaal met 11 procent dalen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Analisten hadden erger verwacht. Met 4,39 miljard dollar ligt de winst van Microsoft 11 procent lager dan vorig jaar, toen die 4,93 miljard dollar bedroeg. De omzet bleef met iets meer dan 14,45 miljard dollar zo goed als ongewijzigd. De cijfers verrasten experts, want zij hadden slechtere resultaten verwacht. Microsoft deelde ook nog mee dat in hetzelfde kwartaal de wereldwijde verkoop van besturingssysteem Windows Vista met 15 procent steeg. Dat is vooral dankzij een sterke buitenlandse markt, die de tegenvallende Amerikaanse verkoop compenseert. Voor het vierde kwartaal, dat in juni afloopt, verwacht Microsoft een omzetcijfer tussen de 15,5 en 15,8 miljard dollar. Binnen 2 dagen verloopt de deadline voor internetbedrijf Yahoo om het overnamebod van Microsoft, dat 44,6 miljard dollar bedraagt, te aanvaarden. Doet het dat niet, dan brengt Microsoft een vijandig overnamebod uit. Yahoo heeft het bod al eerder verworpen om het te laag was. Bron: Belga