Andy Rubin is de oprichter van Android inc. Hij richtte zijn bedrijf op in 2003 waarna het in 2005 werd overgenomen door Google. Daar werd het besturingssysteem uitgebouwd tot een eerste werkbare versie in 2008. Vandaag is Android het belangrijkste besturingssysteem voor tablets en smartphones.

Al die tijd heeft Rubin de eindverantwoordelijkheid over Android gehouden maar die tijd is nu voorbij. In een blogpost schrijft ceo Larry page dat Rubin wordt vervangen door Sundar Pichai. Hij is momenteel verantwoordelijk voor Chrome en Apps en zal die taken blijven uitvoeren.

Opmerkelijk genoeg blijft Page vaag over de toekomst van Rubin. Hij blijft schijnbaar voor Google werken, maar wat hij daar gaat doen is niet duidelijk.

Andy Rubin is de oprichter van Android inc. Hij richtte zijn bedrijf op in 2003 waarna het in 2005 werd overgenomen door Google. Daar werd het besturingssysteem uitgebouwd tot een eerste werkbare versie in 2008. Vandaag is Android het belangrijkste besturingssysteem voor tablets en smartphones.Al die tijd heeft Rubin de eindverantwoordelijkheid over Android gehouden maar die tijd is nu voorbij. In een blogpost schrijft ceo Larry page dat Rubin wordt vervangen door Sundar Pichai. Hij is momenteel verantwoordelijk voor Chrome en Apps en zal die taken blijven uitvoeren.Opmerkelijk genoeg blijft Page vaag over de toekomst van Rubin. Hij blijft schijnbaar voor Google werken, maar wat hij daar gaat doen is niet duidelijk.