Twitter stond na het laatste fluitsignaal roodgloeiend, met 618.725 tweets per minuut. Dat is het hoogste aantal ooit. Tijdens de match zelf werden 32,1 miljoen Twitter-berichten geplaatst. Dat is echter minder dan tijdens de 7-1 zege van Duitsland tegen Brazilië in de halve finales (35,6 miljoen tweets).

Op Facebook werden tijdens de wedstrijd 280 miljoen interacties geregistreerd. Nooit eerder werd een sportevenement op Facebook meer besproken.

De wedstrijd heeft in Duitsland ook voor een kijkcijferrecord gezorgd. 34,65 miljoen televisiekijkers zagen de Mannschaft op ARD zijn vierde wereldtitel veroveren, goed voor een marktaandeel van 86,3 procent. Vele Duitsers keken ook op grote schermen naar de WK-finale. Zij werden niet in de kijkcijfers opgenomen. (Belga/MI)

Twitter stond na het laatste fluitsignaal roodgloeiend, met 618.725 tweets per minuut. Dat is het hoogste aantal ooit. Tijdens de match zelf werden 32,1 miljoen Twitter-berichten geplaatst. Dat is echter minder dan tijdens de 7-1 zege van Duitsland tegen Brazilië in de halve finales (35,6 miljoen tweets). Op Facebook werden tijdens de wedstrijd 280 miljoen interacties geregistreerd. Nooit eerder werd een sportevenement op Facebook meer besproken. De wedstrijd heeft in Duitsland ook voor een kijkcijferrecord gezorgd. 34,65 miljoen televisiekijkers zagen de Mannschaft op ARD zijn vierde wereldtitel veroveren, goed voor een marktaandeel van 86,3 procent. Vele Duitsers keken ook op grote schermen naar de WK-finale. Zij werden niet in de kijkcijfers opgenomen. (Belga/MI)