De weinig diplomatieke uitbarsting van de Spaanse koning Juan Carlos tegen de Venezolaanse president Hugo Chavez op een top vorige week, is in Spanje een ware hit geworden als beltoon voor mobiele telefoons.

Dat staat te lezen op [Knack.be]. "Por qué no te callas?", of vrij vertaald "Waarom hou je je kop niet?", was het antwoord van het Spaanse staatshoofd Juan Carlos aan Hugo Chavez op een top in Chili vorige week. Die voerde een hevige discussie met de Spaanse delegatie en noemde de Spaanse ex-premier Jose Maria Aznar een fascist.

Het zinnetje werd prompt in een ringtone gegoten en dat leverde succes op: de beltoon werd naar schatting al minstens 500.000 keer gedownload. In totaal goed voor een opbrengst van anderhalf miljoen euro, volgens de Spaanse krant El País. Ook T-shirts met de uitspraak zijn een ware hit geworden.

Ook in Venezuela zelf werd de ringtone al vaak gedownload door studenten, die zich niet kunnen vinden in het beleid van hun president. "Het is een vorm van protest", citeerde de Amerikaanse krant Miami Herald een 21-jarige student. "Veel mensen zouden het zinnetje graag zelf eens tegen Chavez zeggen."

De weinig diplomatieke uitbarsting van de Spaanse koning Juan Carlos tegen de Venezolaanse president Hugo Chavez op een top vorige week, is in Spanje een ware hit geworden als beltoon voor mobiele telefoons. Dat staat te lezen op [Knack.be]. "Por qué no te callas?", of vrij vertaald "Waarom hou je je kop niet?", was het antwoord van het Spaanse staatshoofd Juan Carlos aan Hugo Chavez op een top in Chili vorige week. Die voerde een hevige discussie met de Spaanse delegatie en noemde de Spaanse ex-premier Jose Maria Aznar een fascist. Het zinnetje werd prompt in een ringtone gegoten en dat leverde succes op: de beltoon werd naar schatting al minstens 500.000 keer gedownload. In totaal goed voor een opbrengst van anderhalf miljoen euro, volgens de Spaanse krant El País. Ook T-shirts met de uitspraak zijn een ware hit geworden. Ook in Venezuela zelf werd de ringtone al vaak gedownload door studenten, die zich niet kunnen vinden in het beleid van hun president. "Het is een vorm van protest", citeerde de Amerikaanse krant Miami Herald een 21-jarige student. "Veel mensen zouden het zinnetje graag zelf eens tegen Chavez zeggen."