Worden de iPhone en de iPad binnenkort de afstandsbedieningen waarmee al uw huishoudelijke apparatuur aangestuurd kan worden? De zakelijke krant Financial Times citeert bronnen die melden dat Apple zeer binnenkort een 'smart home'-systeem zal onthullen.

Dat stelt gebruikers in staat zowat al hun huishoudelijke toestellen - denk aan thermostaten, verlichting, beveiligingssystemen of geluidsinstallaties - met hun iOS-apparaten te bedienen; niet via verschillende iOS-apps, maar via één geïntegreerd systeem.

Eerder wees een Apple-patent al in de richting van zo'n 'smart home'-platform. Dat patent beschreef een situatie waarbij uw garage automatisch opengaat, uw verwarming aanslaat en uw verlichting wordt ingeschakeld op het moment dat de gps-functie van uw iPhone ziet dat u het huis gaat betreden.

De techgigant uit Cupertino zou al met een select aantal andere hardwaremakers gesproken hebben, met het idee om ook hun 'smart home'-producten met Apple's systeem te laten werken.

Apple zou dit platform op 2 juni toelichten tijdens haar Worldwide Developer Conference in San Francisco, aldus nog de Financial Times. Een woordvoerder van het bedrijf stelde zich niet beschikbaar voor commentaar.

Worden de iPhone en de iPad binnenkort de afstandsbedieningen waarmee al uw huishoudelijke apparatuur aangestuurd kan worden? De zakelijke krant Financial Times citeert bronnen die melden dat Apple zeer binnenkort een 'smart home'-systeem zal onthullen. Dat stelt gebruikers in staat zowat al hun huishoudelijke toestellen - denk aan thermostaten, verlichting, beveiligingssystemen of geluidsinstallaties - met hun iOS-apparaten te bedienen; niet via verschillende iOS-apps, maar via één geïntegreerd systeem. Eerder wees een Apple-patent al in de richting van zo'n 'smart home'-platform. Dat patent beschreef een situatie waarbij uw garage automatisch opengaat, uw verwarming aanslaat en uw verlichting wordt ingeschakeld op het moment dat de gps-functie van uw iPhone ziet dat u het huis gaat betreden. De techgigant uit Cupertino zou al met een select aantal andere hardwaremakers gesproken hebben, met het idee om ook hun 'smart home'-producten met Apple's systeem te laten werken. Apple zou dit platform op 2 juni toelichten tijdens haar Worldwide Developer Conference in San Francisco, aldus nog de Financial Times. Een woordvoerder van het bedrijf stelde zich niet beschikbaar voor commentaar.