"Als ik aan mobiele telefoons geen geld meer kan verdienen, zal ik niet op die markt actief blijven", vertelde John Chen, die sinds november vorig jaar aan het hoofd staat van het noodlijdende BlackBerry, aan het persagentschap Reuters.

Terwijl BlackBerry op zijn hoogtepunt in 2011 liefst 52,3 miljoen telefoons verscheepte, wist het Canadese bedrijf in het laatste kwartaal nog aan amper 2 miljoen stuks iets te verdienen, schrijft Reuters. De telefoonafdeling van BlackBerry kwam vooral in zwaar weer met de opkomst van de iPhone en wat later ook die van Android.

Maar Chen zei er wel meteen bij dat je zelfs uit de verdeling van tien miljoen toestellen per jaar nog munt kunt slaan.

BlackBerry zet tegenwoordig vooral in op investeringen in of samenwerkingsverbanden met bedrijven (uit onder meer de gezondheidssector of de financiële wereld) die nood hebben aan software voor beveiligde communicatie.

"Als ik aan mobiele telefoons geen geld meer kan verdienen, zal ik niet op die markt actief blijven", vertelde John Chen, die sinds november vorig jaar aan het hoofd staat van het noodlijdende BlackBerry, aan het persagentschap Reuters. Terwijl BlackBerry op zijn hoogtepunt in 2011 liefst 52,3 miljoen telefoons verscheepte, wist het Canadese bedrijf in het laatste kwartaal nog aan amper 2 miljoen stuks iets te verdienen, schrijft Reuters. De telefoonafdeling van BlackBerry kwam vooral in zwaar weer met de opkomst van de iPhone en wat later ook die van Android. Maar Chen zei er wel meteen bij dat je zelfs uit de verdeling van tien miljoen toestellen per jaar nog munt kunt slaan. BlackBerry zet tegenwoordig vooral in op investeringen in of samenwerkingsverbanden met bedrijven (uit onder meer de gezondheidssector of de financiële wereld) die nood hebben aan software voor beveiligde communicatie.