Wordt de elektronische maaltijdcheque na vier jaar al begraven?

Pieterjan Van Leemputten

Open VLD en CD&V hebben plannen om de maaltijdcheque af te schaffen. Daarmee zou er ook een eind komen van de in 2010 ingevoerde elektronische maaltijdcheque.

Open VLD en CD&V hebben plannen om de maaltijdcheque af te schaffen. Daarmee zou er ook een eind komen van de in 2010 ingevoerde elektronische maaltijdcheque.

Volgens De Standaard variëren de meningen van partij tot partij. Zo wil SP.A eerst advies van de Nationale Arbeidsraad, ook PS en Ecolo willen die input, samen met die van de sociale partners. N-VA wil bedrijven laten kiezen. Het VBO en MR zijn tegen de afschaffing, maar voor elektronische cheques. Volgens de Franstalige liberalen is negentig procent van de weg afgelegd met dit traject.

Als het tot een afschaffing komt, dan is de elektronische maaltijdcheque een zeer kort leven beschoren. De goedkeuring voor de elektronische variant, waar je een kaart krijgt met een tegoed op, werd in november 2010 gepubliceerd in het staatsblad. Sindsdien zijn verschillende bedrijven overgestapt op het systeem, ook de Vlaamse overheid deed dat in 2012.

Een afschaffing zou slecht nieuws betekenen voor de uitgevers van elektronische cheques. Dat zijn onder meer Sodexo, Edenred, E-ve e Monizze.

De Standaard merkt wel op dat de afschaffing nog niet voor morgen is. Als het in de komende weken al tot in de senaatscommissie zou geraken, dan blijft de kans klein dat het nog voor de verkiezingen door Kamer en Senaat wordt goedgekeurd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content