Op Spaanse nieuwssites en blogs staat te lezen dat Google een 'mobile virtual network operator' wordt en dus eigen simkaarten zal aanbieden.

Uit gelekt fotomateriaal zou moeten blijken dat Google-werknemers in Spanje momenteel een Nexus S smartphone krijgen mét een sim-kaart van Google zelf. Dat leidt tot speculatie dat het internetbedrijf zinnens is om mobiele telefonie- en/of datadiensten aan te bieden onder de eigen merknaam. Voor de eigenlijke infrastructuur wordt dan beroep gedaan op bijvoorbeeld Telefonica of een andere lokale operator: het principe van een 'mobile virtual network operator' (MVNO) dus.

De gelekte foto's en documenten zouden van een Spaanse Google-werknemer afkomstig zijn, maar of de geruchten ook kloppen en of er ook plannen voor andere Europese landen bestaan is nog niet bevestigd door Google. Met de demarche zou Google na de overname van Motorola nog een stukje van de telecom-waardeketen veroveren. Google zou dan bijvoorbeeld goedkopere 'bulkprijzen' voor data kunnen bedingen bij carriers.

Overigens duiken de laatste tijd opnieuw geruchten op over gelijkaardige plannen bij Apple. Door een virtueel netwerk uit te baten zou het bedrijf zijn merknaam nog verder willen verstevigen in de telecomsector.

Op Spaanse nieuwssites en blogs staat te lezen dat Google een 'mobile virtual network operator' wordt en dus eigen simkaarten zal aanbieden. Uit gelekt fotomateriaal zou moeten blijken dat Google-werknemers in Spanje momenteel een Nexus S smartphone krijgen mét een sim-kaart van Google zelf. Dat leidt tot speculatie dat het internetbedrijf zinnens is om mobiele telefonie- en/of datadiensten aan te bieden onder de eigen merknaam. Voor de eigenlijke infrastructuur wordt dan beroep gedaan op bijvoorbeeld Telefonica of een andere lokale operator: het principe van een 'mobile virtual network operator' (MVNO) dus. De gelekte foto's en documenten zouden van een Spaanse Google-werknemer afkomstig zijn, maar of de geruchten ook kloppen en of er ook plannen voor andere Europese landen bestaan is nog niet bevestigd door Google. Met de demarche zou Google na de overname van Motorola nog een stukje van de telecom-waardeketen veroveren. Google zou dan bijvoorbeeld goedkopere 'bulkprijzen' voor data kunnen bedingen bij carriers. Overigens duiken de laatste tijd opnieuw geruchten op over gelijkaardige plannen bij Apple. Door een virtueel netwerk uit te baten zou het bedrijf zijn merknaam nog verder willen verstevigen in de telecomsector.