Gezien alle hype die nu al rond de lancering gecreëerd wordt, zal het een van de grootste lanceringen van een mobiel spel ooit worden. Maar zal het groter worden dan dé verrassing van deze zomer; Pokémon Go?

Dat ligt aan de cijfers die je belangrijk vindt. Volgens analisten van SensorTower kan Super Mario Run Pokémon Go verslaan op het aantal downloads, maar zal het spel niet evenveel opbrengen. Al is het spel sowieso interessanter voor Nintendo, omdat het in eigen beheer uitgebracht wordt. Pokémon Go werd door Niantic uitgebracht, waardoor er niet veel geld naar Nintendo ging.

Voor Nintendo ligt nu de grootste uitdaging in het overhalen van gamers om het spel te downloaden, omdat het in tegenstelling tot Pokémon Go niet gratis is. Het spel kost 9,99 euro en is bovendien niet eens offline te spelen. De hardcore Mario fan zal hier vermoedelijk geen problemen mee hebben, maar de casual gamer zal waarschijnlijk twee keer nadenken voor hij het spel installeert.

Infographic: Will Super Mario Run Beat Pokémon Go? | Statista
You will find more statistics at Statista

(WK)

Gezien alle hype die nu al rond de lancering gecreëerd wordt, zal het een van de grootste lanceringen van een mobiel spel ooit worden. Maar zal het groter worden dan dé verrassing van deze zomer; Pokémon Go?Dat ligt aan de cijfers die je belangrijk vindt. Volgens analisten van SensorTower kan Super Mario Run Pokémon Go verslaan op het aantal downloads, maar zal het spel niet evenveel opbrengen. Al is het spel sowieso interessanter voor Nintendo, omdat het in eigen beheer uitgebracht wordt. Pokémon Go werd door Niantic uitgebracht, waardoor er niet veel geld naar Nintendo ging.Voor Nintendo ligt nu de grootste uitdaging in het overhalen van gamers om het spel te downloaden, omdat het in tegenstelling tot Pokémon Go niet gratis is. Het spel kost 9,99 euro en is bovendien niet eens offline te spelen. De hardcore Mario fan zal hier vermoedelijk geen problemen mee hebben, maar de casual gamer zal waarschijnlijk twee keer nadenken voor hij het spel installeert.(WK)