Mogelijk laat YouTube zijn gebruikers binnenkort 1 tot 5 dollar per maand neertellen om toegang te krijgen tot videokanalen van artiesten, filmstudio's of tv-zenders, en om live-streams van evenementen of online videobibliotheken te kunnen bekijken.

Dat gerucht doet al een tijdje de ronde, maar wordt nu nog aangesterkt. In de officiële YouTube-app voor Android-toestellen is namelijk een code ontdekt die het abonneren en afmelden op betaalde YouTube-kanalen mogelijk maakt.

Google, het moederbedrijf van YouTube, heeft nog niets gelost over de opstart van dergelijke pay-to-view-kanalen, maar heeft wel al laten weten dat het de mogelijkheden van betalende abonnementen aan het verkennen is.

Mogelijk laat YouTube zijn gebruikers binnenkort 1 tot 5 dollar per maand neertellen om toegang te krijgen tot videokanalen van artiesten, filmstudio's of tv-zenders, en om live-streams van evenementen of online videobibliotheken te kunnen bekijken. Dat gerucht doet al een tijdje de ronde, maar wordt nu nog aangesterkt. In de officiële YouTube-app voor Android-toestellen is namelijk een code ontdekt die het abonneren en afmelden op betaalde YouTube-kanalen mogelijk maakt. Google, het moederbedrijf van YouTube, heeft nog niets gelost over de opstart van dergelijke pay-to-view-kanalen, maar heeft wel al laten weten dat het de mogelijkheden van betalende abonnementen aan het verkennen is.