Vandaag organiseert de Usability Professionals' Association (UPA) voor de vijfde keer de 'World Usability Day'.

Die dag moet het belang van de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid in (ict-)design onderstrepen. Uitgaan van de praktische beleving van een eindgebruiker zeg maar, en die kennis als bedrijf gebruiken om je producten of diensten beter te ontwerpen. Dit jaar ligt de klemtoon op 'sustainability': het groene thema.

Wereldwijd worden er heel wat events georganiseerd: meer dan 200 verspreid over 43 landen om precies te zijn. Zo konden kmo's vandaag in ons land een gratis 'Standby Guy' boeken bij Human Interface Group (HIG). Volgens HIG verliezen werknemers in ons land immers tot 17 werkuren per week door ontoereikende technologie. Die gratis-werkkracht-voor-een-dag moet kmo's helpen duidelijk maken hoe productiviteit in hun onderneming kan verhoogd worden.

Uit de vele aanvragen die HIG binnen kreeg, blijkt duidelijk dat in heel wat bedrijven dezelfde noden alsmaar terugkeren. Zo vinden bezoekers van de bedrijfswebsite niet snel genoeg de informatie terug die ze zoeken of blijken online bestellingen te ingewikkeld. Ook het werken van internationale toepassingen zonder aanpassingen voor de lokale markt en te weinig intuïtiviteit in het gebruik van de applicaties blijken veelgehoorde klachten.

Vandaag organiseert de Usability Professionals' Association (UPA) voor de vijfde keer de 'World Usability Day'. Die dag moet het belang van de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid in (ict-)design onderstrepen. Uitgaan van de praktische beleving van een eindgebruiker zeg maar, en die kennis als bedrijf gebruiken om je producten of diensten beter te ontwerpen. Dit jaar ligt de klemtoon op 'sustainability': het groene thema. Wereldwijd worden er heel wat events georganiseerd: meer dan 200 verspreid over 43 landen om precies te zijn. Zo konden kmo's vandaag in ons land een gratis 'Standby Guy' boeken bij Human Interface Group (HIG). Volgens HIG verliezen werknemers in ons land immers tot 17 werkuren per week door ontoereikende technologie. Die gratis-werkkracht-voor-een-dag moet kmo's helpen duidelijk maken hoe productiviteit in hun onderneming kan verhoogd worden. Uit de vele aanvragen die HIG binnen kreeg, blijkt duidelijk dat in heel wat bedrijven dezelfde noden alsmaar terugkeren. Zo vinden bezoekers van de bedrijfswebsite niet snel genoeg de informatie terug die ze zoeken of blijken online bestellingen te ingewikkeld. Ook het werken van internationale toepassingen zonder aanpassingen voor de lokale markt en te weinig intuïtiviteit in het gebruik van de applicaties blijken veelgehoorde klachten.