Wyse zegt met de aankoop van Trellia een breder aanbod te hebben voor 'cloud client computing'.

Thin client-beheerspecialist Wyse Technology neemt voor een onbekend bedrag Trellia over. De software van Trellia is onder andere geschikt voor het beheer en beveiliging van tablets en smartphones die werken met Apple iOS, Blackberry en Android.

Het Amerikaanse Wyse krijgt door de overname van het Canadese Trellia het Mobile Policy Management Platform (MPM) in handen. Met dit platform kunnen it-beheerders richtlijnen voor het gebruik van een telefoon of een pc in een netwerk vastleggen. Tevens kunnen ze smartphones en tablets beter beveiligen en beheren. Bijvoorbeeld voor het gebruik in een virtual private network (vpn), Wi-Fi of een 3G-netwerk. It-beheerders of telecommanagers kunnen op afstand het gebruik van smartphones en tablets van een werknemer aanpassen. Zo kan het gebruik van een 3G-netwerk worden beperkt wanneer de roamingkosten te hoog oplopen.

Het Trellia Mobile Policy Management Platform (MPM) is een aanvulling op de Wyse PocketCloud-producten voor iOS en Android. De PocketCloud Pro voor iPhone en iPhone heeft onder andere een Google App Engine locator service om pc's mee op afstand te bedienen via een Google-account. Die tool is volgens Wyse handig voor mensen die met hun iPad veel onderweg zijn en hun pc of notebook liever thuis of op de zaak laten. Via de PocketCloud hebben ze via de iPad toegang tot hun desktopapplicaties die ze normaal op hun pc of notebook gebruiken.

In samenwerking met Computable

Wyse zegt met de aankoop van Trellia een breder aanbod te hebben voor 'cloud client computing'. Thin client-beheerspecialist Wyse Technology neemt voor een onbekend bedrag Trellia over. De software van Trellia is onder andere geschikt voor het beheer en beveiliging van tablets en smartphones die werken met Apple iOS, Blackberry en Android. Het Amerikaanse Wyse krijgt door de overname van het Canadese Trellia het Mobile Policy Management Platform (MPM) in handen. Met dit platform kunnen it-beheerders richtlijnen voor het gebruik van een telefoon of een pc in een netwerk vastleggen. Tevens kunnen ze smartphones en tablets beter beveiligen en beheren. Bijvoorbeeld voor het gebruik in een virtual private network (vpn), Wi-Fi of een 3G-netwerk. It-beheerders of telecommanagers kunnen op afstand het gebruik van smartphones en tablets van een werknemer aanpassen. Zo kan het gebruik van een 3G-netwerk worden beperkt wanneer de roamingkosten te hoog oplopen. Het Trellia Mobile Policy Management Platform (MPM) is een aanvulling op de Wyse PocketCloud-producten voor iOS en Android. De PocketCloud Pro voor iPhone en iPhone heeft onder andere een Google App Engine locator service om pc's mee op afstand te bedienen via een Google-account. Die tool is volgens Wyse handig voor mensen die met hun iPad veel onderweg zijn en hun pc of notebook liever thuis of op de zaak laten. Via de PocketCloud hebben ze via de iPad toegang tot hun desktopapplicaties die ze normaal op hun pc of notebook gebruiken. In samenwerking met Computable