"Nu de overname rond is kunnen we zeggen dat Xamarin voortaan gratis zal zijn voor Visual Studio", zegt Scott Guthrie van Microsoft. "Dit is zo voor Visual Studio Enterprise, Professional en de gratis Visual Studio Community Edition." Dat is inclusief Visual Studio Community Edition voor Mac. Tegelijk bevestigt Guthrie ook dat de runtime van Xamarin open source gaat.

Xamarin is een toolkit om native applicaties te ontwikkelen voor alle gangbare mobiele platformen zoals Android, iOS en Windows. Dat maakt het voor ontwikkelaars relatief makkelijk om met grotendeels dezelfde code voor meerdere platformen te ontwikkelen.

Het bedrijf had al enkele jaren een partnerschap met Microsoft en dat leidde eerder dit jaar tot een overname. Dat deed al wat speculatie ontstaan dat Microsoft de prijs van Xamarin mogelijk meer zou stroomlijnen met de eigen ontwikkeltools.

"Nu de overname rond is kunnen we zeggen dat Xamarin voortaan gratis zal zijn voor Visual Studio", zegt Scott Guthrie van Microsoft. "Dit is zo voor Visual Studio Enterprise, Professional en de gratis Visual Studio Community Edition." Dat is inclusief Visual Studio Community Edition voor Mac. Tegelijk bevestigt Guthrie ook dat de runtime van Xamarin open source gaat.Xamarin is een toolkit om native applicaties te ontwikkelen voor alle gangbare mobiele platformen zoals Android, iOS en Windows. Dat maakt het voor ontwikkelaars relatief makkelijk om met grotendeels dezelfde code voor meerdere platformen te ontwikkelen.Het bedrijf had al enkele jaren een partnerschap met Microsoft en dat leidde eerder dit jaar tot een overname. Dat deed al wat speculatie ontstaan dat Microsoft de prijs van Xamarin mogelijk meer zou stroomlijnen met de eigen ontwikkeltools.